Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Molėtai šventė savo gimtadienį

Nuklegėjo nuaidėjo spalvingoji Molio miesto šventė Molėtuose, net tris dienas dovanojusi Molėtų krašto žmonėms ir svečiams įdomų, gražų, linksmą reginį.
Temos: 1 Molėtai

Anot V. Žuko, jį „kartais siutina, jog vaizduojamasis menas yra toks statiškas, apribotas nedidelio ploto“. Kartais jis pavydi kino menui, baletui, cirkui, operai – kur daug tiesioginės dinamikos, balso, garso, besikeičiančių šviesų, „bet tas pavydas nėra fatališkas, nes mano specialybė turi kitą nelygstamą pranašumą – mūsų produktai yra tylūs, nors gali sukelti dideles vidines emocijas, be to, užtenka užmerkti akis arba nusisukti ir prastas kūrinys dingsta iš tavo gyvenimo“.

Antrosios miesto šventės dienos rytą Molėtų gatvėmis riedėjo, variklių griausmu ir garsiniais signalais į miesto šventę miestelėnus kvietė „MolMoto“ klubo baikeriai ir Molėtų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda.  Kiek vėliau Savivaldybės posėdžių salėje įvyko oficialus Molėtų savivaldybės mero Stasio Žvinio priėmimas, į kurį atvyko svečiai iš Baltarusijos ir Vokietijos,  kaimyninių – Ignalinos, Ukmergės, Visagino – rajonų vadovai, Molėtų rajono vadovai ir  tarybos nariai. Pirmiausia svečius širdingai sveikino meras Stasys Žvinys, dėkojo visiems atvykusiems už parodytą dėmesį ir pagarbą Molėtų kraštui ir jame gyvenantiems žmonėms, džiaugėsi ilgamete draugyste ir partneryste su Slonimo ir Hiorstelio miestais, vylėsi, kad šis bendradarbiavimas ateityje tik stiprės, dar labiau suartins ir teiks impulsą tobulėti, linkėjo visiems gražios šventės ir malonių įspūdžių. Savo ruožtu sveikinimo žodžius tarė Slonimo (Baltarusija) vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotojas Vladimiras Kotas, Hiorstelio (Vokietijs) miesto meras Heincas Hiuppe, Ignalinos rajono savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas, Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Klavdija Stepanova ir Visagino savivaldybės tarybos narė, laikinai einanti mero pareigas, Tamara Gaivoronskaja.

Linksmino koncertas ir mugė

Tuo metu centrinėje miesto gatvėje jau šurmuliavo mugė, kur buvo galima įsigyti tautodailės kūrinių, meno dirbinių, gardumynų, ar tik šiaip akis paganyti. Netrukus į Jaunimo aikštę kvietė savo atrakcijomis kvietė kojūkininkas – žonglierius, atrakcionai ir žaidimai vaikams, Policijos ir kitų jėgos struktūrų programa, kur buvo galima pamatyti policijos technikos ir ginkluotės parodą, dresuoto policijos šuns pasirodymą, išbandyti orinį pistoletą, susitikti su vaikų draugu Amsiu, paplaukioti policijos kateriu Pastovio ežere, dalyvauti šaudymo rungtyje iš AIRSOFT ginklų, apžiūrėti KASP turimą ginkluotę ir amuniciją ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos turimą techniką bei įrangą, išbandyti savo jėgas vandens čiurkšlės purškimo į taikinį varžytuvėse. Sportiškiau nusiteikusius į „Ežerūno“ aikštelę kvietė gatvės krepšinis, miesto teniso kortus – teniso turnyras. Intelektualus savo išmone viliojo gyvoji biblioteka, kur įvyko ir graži Alfonso Jakimavičiaus kolekcijos perdavimo Molėtų viešajai bibliotekai  ceremonija,  o į savivaldybės automobilių stovėjimo aikštelę – Molėtų baikerių klubo „Molmotas“ iniciatyva organizuota – įspūdinga Senųjų motociklų paroda, skirta motociklo 130-osioms metinėms paminėti, ir čia pat surengtas išskirtinis baikerių, atvykusių ne tik iš Utenos, Rokiškio rajonų, bet ir iš kaimyninės Latvijos, šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito