Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Molėtai šventė savo gimtadienį

Nuklegėjo nuaidėjo spalvingoji Molio miesto šventė Molėtuose, net tris dienas dovanojusi Molėtų krašto žmonėms ir svečiams įdomų, gražų, linksmą reginį.
Temos: 1 Molėtai

Vėliau scenoje, prie Savivaldybės aikštės, įvyko šventės atidarymas. Pirmiausia centrinėje miesto gatvėje džiazuodama pasirodė ne viena dešimtinė baikerių ir motociklų mylėtojų. Po jų trankų maršą dovanojo Lietuvos kariuomenės KASP Bigbendo vyrai, vadovaujami kapelmeisterio kpt. Ričardo Čiupkovo. Tuomet puikioje „Dubingių žirgyno“ karietoje, lydimas gracinga žingine jojančių Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės Raitojo būrio, būrio vadas – Viktoras Čedovičius, pareigūnų, atriedėjo ir Molėtų savivaldybės meras Stasys Žvinys. Savo jau turimų pozicijų nenorėjęs užleisti Molio miesto karalius (Jonas Vaiškūnas) vis dėlto priėmė rajono merą ir jo svečius, savo valdas aprodė, už savųjų skobnių pasodino, džiugiai šventės pradžią paskelbė, merą ir jo svečius į Moliasvydžio – rankos taiklumo dvikovą iškvietė...

Scenoje miestelėnams ir miesto svečiams sveikinimo žodį tarė rajono meras Stasys Žvinys, į šventę atvykę Tarptautinio bendradarbiavimo partneriai iš Baltarusijos ir Vokietijos Respublikų, LR Seimo narys Valentinas Stundys ir Molėtų parapijos klebonas mons. Kęstutis Kazlauskas. Po to scenoje puikų pasirodymą surengė Molėtų menų mokyklos auklėtiniai. O pavakarę į Vasaros estradą jau rinkosi Liaudiškos muzikos ir tautinių šokių festivalis ,,Aukštaitijos vainikas“ dalyviai bei gausybė liaudiškos muzikos gerbėjų, norėjusių išvysti liaudiškos muzikos dainų ir šokių etninį lobyną.

Festivalyje „Aukštaitijos vainikas“ dalyvavo: Molėtų kultūros centro  folkloro ansamblis „Malkesta“, vadvė – Audronija Kibickienė; Zarasų kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Ežerūnas“, vadovė – Diana Skusevičienė; Molėtų kultūros centro merginų liaudiškų šokių grupė, vadovė – Audronė Ališkevičiūtė; Lazdijų kultūros centro folkloro ansamblis „Parinkcis“, vadovė – Jolita Karaliūnienė; Švenčionių miesto kultūros centro dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitija“ (choro vadovė – Virginija Indriūnienė, orkestro – Virginija Beržinskienė, choreografė – Jolanta Razmienė); Utenos mokytojų etnografinis ansamblis „Levindra“, vadovė – Audinga Kvaselytė; Kelmės kultūros centro folkloro ansamblis „Taduja“, vadovas – Osvaldas Gerbenis;  Anykščių kultūros centro tautinių šokių ansamblis „Gojus“, vadovė – Jūratė Uselienė; Šiaulių miesto kultūros centro „Laiptų galerija“ folkloro ansamblis „Salduvė“, vadovai – Violeta ir Darius Dakniai.

Miesto šventę tęsė viešnių iš Baltarusijos, muzikinio trio „Vizavi“, pasirodymas,  populiariosios grupės „Magnit“ ir grupės „Drovuoliai“ koncertas.  Vakarą vainikavo įspūdingas šventinis fejerverkas.

Paskutinę šventės dieną Molėtų bažnyčioje buvo švenčiami šv. apaštalų Petro ir Povilo tituliniai atlaidai. Eucharistijos šventimui vadovavo kunigas, kanoninės teisės daktaras Mindaugas Sabonis, o pamokslą sakė kunigas prof. R. D. Jan Mikrut iš Italijos. Iškilmėse dalyvavo net 25 kunigai  iš įvairių šalių, šiuo metu studijuojantys ar pastoracinį darbą dirbantys Italijoje. Po šv. Mišių atlaidų dalyviai buvo pakviesti  į Molėtų bažnyčios choro ir ansamblio „A CAPPELLA“ koncertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito