Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Muzikiniai penktadieniai Gelgaudiškio dvare: nuo klasikos iki užburiančių ritmų

Visai netrukus, birželio 7-ąją Gelgaudiškyje (Šakių r.), viename gražiausių Sūduvos dvarų pasklis jau devintojo profesionalios muzikos festivalio „Muzikiniai penktadieniai Gelgaudiškio dvare“ koncertų garsai, rašoma renginio organizatorių pranešime žiniasklaidai.
Festivalio akimirkos
Festivalio akimirkos / Organizatorių

Šiemet įstabioje vietoje ant Nemuno kranto vyksiančioje muzikos šventėje jus džiugins žinomi Lietuvos solistai, karjerą pradedantys, bet tarptautinei publikai jau gerai žinomi talentingi muzikantai bei tarptautinės žvaigždės.

Melodingos ir užvedančios tarpukario dainos

Festivalį pradės Kauno pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ (vyr. dirigentas Giedrius Vaznys) nuotaikingas koncertas „Auksinės Danieliaus Dolskio dainos“. Tai programa, spalvingomis dainomis įsukanti į retro epochos sūkurį. Lietuvos pramoginės muzikos klasika tapusios dainos čia suskambės naujomis aranžuotėmis, o solistas Andrius Apšega garbins gražiausią pasaulyje „Lietuvaitę“, nutapys „Karišką vaizdelį“, godos apie „Palangos jūroj“ nuskendusią meilę ir kvies kartu užtraukti šias bei kitas puikiai žinomas melodijas. Melodingos, užvedančios ir žavingai naivios – tokios yra Lietuvos estrados klasiko Danieliaus Dolskio dainos.

Edukacinį koncertą tarpukario operos tema rugpjūčio 2 d. surengs publikos numylėtinis solistas Liudas Mikalauskas, kuriam akomponuos pianistė Beata Vingraitė Andriuškevičienė. Muzikinis metraštis bus tarsi kelionė laiku: nuo tarpukario dainų iki permainų laikotarpio Vytauto Kernagio baladžių. Dainininkas įsitikinęs, kad per koncertus turi dainuoti ne tik scenos žvaigždės, bet ir publika!

Duoklė klasikinės muzikos gerbėjams

Kaip ir ankstesniais metais Gelgaudiškio festivalio koncertų klausytojus organizatoriai lepins gera klasikine muzika. Šiemet birželio 21 d. koncertuoti jie pakvietė jaunus ir talentingus atlikėjus – fortepijono virtuozą Akihiro Sano iš Japonijos ir lietuvę smuikininkę Ugnę Katinskaitę. Akihiro šiuo metu gyvena ir studijuoja Vienoje, Austrijoje ir profesinių paslapčių semiasi pas garsiausius fortepijono meistrus. Praėjusiais metais atlikėjas koncertavo Kiocho koncertų salėje pritariant Tokijo metropoliteno simfoniniam orkestrui. Smuikininkė Ugnė Katinskaitė, nepaisant jauno amžiaus, yra daugelio tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatė, koncertavo su įvairiais Lietuvos ir užsienio orkestrais bei styginių kvartetais. Šiuo metu Ugnė aktyviai koncertuoja prestižinėse užsienio koncertų salėse Vokietijoje, Italijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Austrijoje.

Dar viena ypatinga atlikėja – lietuvių kilmės Kanados pianistė Ilona Damašiūtė Beres, trumpam grįžtanti į Lietuvą liepos 19 d. surengti koncertą Gelgaudiškio dvare. Daugelio solinių koncertų Kanadoje, JAV, Europoje dalyvė Ilona Beres buvo Toronte populiarių koncertų ciklo „Village Rhapsody” meno vadovė, vėliau subūrė Zephyr fortepijoninį trio, su kuriuo sėkmingai koncertavo Toronte bei Lietuvoje. Su Vilniaus valstybiniu styginiu kvartetu koncertavo Toronte ir Lietuvoje festivalyje „Pasaulio balsai”, Pažaislio tarptautiniame festivalyje.

Gelgaudiškio festivaliui Ilona parengė programą kartu su Kauno styginių kvartetu, vienu svarbiausių klasikinės muzikos ansamblių Kaune, per 43 gyvavimo metus surengusiu daugiau nei 2700 koncertų, reprezentuojančiu aukštą Lietuvos kamerinio muzikavimo kultūrą užsienyje.

Organizatorių/Festivalio akimirkos
Organizatorių/Festivalio akimirkos

Ritmas, energija ir gera nuotaika!

Liepos 5 d. į Gelgaudiškio dvarą kviečiame visus, pasiilgusius ekpresyvios ir netikėtos muzikos, pasiklausyti gero vokalo – koncertuos grupė „Subtìlus” kartu su Ukrainos dainininke Valeriya Kucherenko. Šiame koncerte stipri vyriška muzikantų energija derės su švelniu nuoširdumu, o muzika pasižymės kontrastais: instrumentinis skambesys susipins su elektronikos garsais, DJ muzika su lietuvių liaudies temomis. Nepraleiskite progos pasimėgauti išskirtiniu koncertu, garantuojančiu gerą nuotaiką!

Rugpjūčio 23 dieną festivalio klausytojus kviečia užburiančio vokalo atlikėja Gabrielė Navikauskaitė Skatikė ir ekspresyvioji pianistė Paulė Galinienė. Jos susibūrė į duetą vedamos smalsumo, kaip du skirtingi pasauliai – klasika ir džiazas gali skambėti bendroje dermėje. Eksperimentuodamos muzikoje ir aranžuodamos kūrinius programą pavertė šiuolaikiška, daugumai klausytojų priimtina ir lengvai klausoma.

Baigiamasis festivalio akcentas – trijų žavių vaikinų, prieš 12 metų susibūrusių į pop klasikos grupę „El Fuego“ koncertas. Su didžiuliu energijos užtaisu jauni dainininkai (Paulius Bagdanavičius, Edgaras Davidovičius ir Rokas Spalinsksas) kviečia visus rugpjūčio 30 dieną į koncertą Gelgaudiškio dvare. Programoje skambės gražiausios, klausytojų mėgstamiausios dainos ir tos, kurias šiame susitikime bus proga išgirsti pirmą kartą.

Festivalio organizatoriai įsitikinę, kad kiekviena profesionalių atlikėjų programa bus kupina muzikinių spalvų ir emocijų – palies kiekvieno širdį ir nepaliks abejingų!

Organizatorių/Festivalio akimirkos
Organizatorių/Festivalio akimirkos

Festivalį „Muzikiniai penktadieniai Gelgaudiškio dvare 2024“ rengia MB „Renginių grupė“, jį finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius