Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naująja „Artnews.lt“ organizacijos vadove tapo Vaida Stepanovaitė

Nuo ateinančių metų sausio viešosios įstaigos „Artnews.lt“ laukia pasikeitimai: po trylikos metų darbo šioje organizacijoje vadovės bei žurnalo „Artnews.lt“ redaktorės poziciją palieka Neringa Černiauskaitė, o į jos vietą stoja kuratorė ir tyrėja Vaida Stepanovaitė, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Neringa Černiauskaitė (dešinėje) ir Vaida Stepanovaitė
Neringa Černiauskaitė (dešinėje) ir Vaida Stepanovaitė / Koliažo nuotr.

Daugiau nei dešimtmetį gyvuojanti organizacija įsteigė ne tik šiuo metu sėkmingai veikiantį specializuotą Lietuvos šiuolaikinio meno žurnalą „Artnews.lt“, bet ir Baltijos šalių meno sceną anglų kalba pristatantį skaitmeninį žurnalą „Echo Gone Wrong“, mikro leidyklą bei internetinį Lietuvos meno leidinių knygyną „Artbooks.lt“, o taip pat penkerius metus su partneriais rengė edukacinį susitikimų ciklą „Three Uses of the Knife“ (liet. Trys peilio pjūviai) bei daugelį kitų renginių ir iniciatyvų.

„Nepaprastai džiaugiuosi, jog pasiūlymą tapti naująja organizacijos vadove ir žurnalo „Artnews.lt“ redaktore Vaida Stepanovaitė priėmė su entuziazmu. Esu rami palikdama šią pozicija, kadangi turtinga ir daugiametė Vaidos patirtis kultūriniame lauke, puikus išsilavinimas bei asmeninės savybės įneš į organizaciją naujų, reikalingų bei savalaikių pasikeitimų bei svariai praturtins Lietuvos meno ir jo reflektavimo lauką“, – teigia Neringa Černiauskaitė.

V.Stepanovaitė sako: „Mano profesinį gyvenimą „Artnews.lt“ lydi nuo pat jo pradžios – šį žurnalą visuomet rinkausi kaip meno naujienų ir refleksijos Lietuvoje šaltinį, esu jame publikavusi ne vieną parodos recenziją, o šiemet sudariau ir teminį numerį „Nepermatomos bendruomenės“.

Priimu galimybę užimti „Artnews.lt“ organizacijos naujos vadovės bei žurnalo redaktorės poziciją su atvirumu, kaip be galo įdomią užduotį, reikalaujančią pasirengimo, bet ne mažiau jautrumo ir intuicijos. Tikiuosi, jog mano patirtis, vedina įvairių perspektyvų – kuratorės, organizatorės, tyrėjos, rašytojos – padės įsisavinti skirtingų meno lauko dalyvių lūkesčius, keliamus organizacijai bei žurnalui. O pastarajame šalia manęs atsistos ir atidi žurnalo Skaitytoja – šios pažinties išties laukiu.

Skaitytojų (bei) meno lauko profesionalų padedama, tikiuosi sėkmingai plėtoti kruopščiai puoselėtą organizacijos ir žurnalo „Artnews.lt“ viziją, tęsiant jau pradėtus darbus, ryškinant stipriausius pasiekimus bei įliejant naujų srovių. Džiaugiuosi galėdama prisijungti prie komandos, vystančios net keletą stiprių meno sklaidos ženklų, bei dalyvauti nuolatiniame pokalbyje su jų ilgametėmis auditorijomis.“

Vaida Stepanovaitė veikia kultūros ir šiuolaikinio meno lauke kaip kuratorė, įvykių ir struktūrų organizatorė bei tyrėja. Yra surengusi daugybę meninių, diskursyvių, edukacinių renginių įvairiose šalyse, dalyvauja kolektyvinių tyrimų platformose bei prisideda prie nepriklausomo meno lauko kaip projektų erdvių bendrakūrėja ir kuratorė (nuo 2020 m. – „Swallow“ Vilniuje).

Vaida yra doktorantė Vizualiųjų kultūrų departamente Goldsmiths koledže Londone, kuriame gilinasi į savi-organizuotas iniciatyvas ir jų bendruomenes po-socialistiniame šiuolaikinio meno lauke. Šiame departamente apsigynė ir magistrinį darbą apie „nepriklausomų“ infrastruktūrų performatyvumą.

Vaida daugelį metų publikuoja autorinius tekstus Lietuvos ir užsienio šaltiniuose bei dalyvauja leidybiniuose projektuose, bendradarbiaudama su menininkais, akademikais, tyrėjais. 2021 m. redagavo ir išleido Anastasijos Sosunovos meninį leidinį-užrašus „Express Metodas“, o 2022 m. kaip asistuojanti sudarytoja parengs leidinį „Keliai į autonomiją“ apie autonomizmą ir autonomiją post-socialistiniame horizonte (vyr. sud. Noah Brehmer, bendra-leidykla „Autonomedia“, JK), taip pat kaip autorė prisidės prie kitų leidybinių iniciatyvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas