Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išskirtinis įvykis Palangai: nutriušusi vasaros estrada virto modernia koncertų sale

Palangos bendruomenei šis šeštadienis išskirtinė diena. Po dvejus metus trukusios rekonstrukcijos kurorte atidaryta moderni koncertų salė, neatpažįstamai pakeitusi savo veidą ir užmarštin nugramzdinusi 40 metų miestui tarnavusią vasaros estradą.
Koncertų salės atidarymas Palangoje
Koncertų salės atidarymas Palangoje / Algirdo Venskaus nuotr.

„Tai šventė visai Lietuvai, visam regionui, džiaugiasi ir mūsų kaimynai latviai, lenkai. Tokia puiki salė, jaučiam tokį malonų ažiotažą, visi važiuoja, nori sudalyvauti atidaryme, labai malonu. Tikimės gerų rezultatų, gero bendradarbiavimo“, – džiaugėsi Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Robertas Trautmanas.

Koncertų salė yra beveik 5 tūkst. kvadratinių metrų ploto, virš žemės iškilusi daugiau nei 14 metrų, o po žeme įgilinta dar 6 metrus. Pastatui suteikta apvali forma, dabar jis pritaikytas veikti ne tik šiltuoju sezonu, bet ištisus metus. Kultūros renginių atstovai džiūgauja, jog čia pagaliau galės vykti įvairiausi renginiai, ne tik estrados, bet ir kamerinės, pučiamųjų muzikos koncertai, muzikiniai spektakliai, televizijos projektai, kiti įvairių žanrų renginiai.

Dėl gero susisiekimo, viešbučių gausos, buvusia vasaros estrada domėjosi įvairių tarptautinių festivalių organizatoriai, tačiau įstaiga neatitiko reikalavimų. Neabejojama, jog dabar kurorte vyks dar įvairesnių tarptautinių renginių.

Visus metus veikiantis kultūros paskirties pastatas kurorte reikalingas ne tik Palangai, bet ir visam Baltijos regionui.

Koncertų salėje vietoj buvusių 1 400 įrengtas 2 200 sėdimų žiūrovų vietų amfiteatras su apie sceną išdėstytomis žiūrovų vietomis. Numatyta ir galimybė žemesnįjį amfiteatro lygį transformuoti į horizontalaus grindų paviršiaus salę. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius salėje didės, o kartu atsiras galimybė per keletą minučių pakeisti patalpos žiūrovinę dalį iš amfiteatro į konferencijų salę ar tuščią erdvę. Taigi tą pačią dieną salėje galės vykti keletas skirtingo pobūdžio renginių.

Anot Palangos savivaldybės atstovės Jurgitos Vanagės, siekiant, kad muzika čia skambėtų ypatingai gerai, naujajai salei iškelti itin dideli kokybės reikalavimai. Todėl įrengiant patalpas naudotos tik specialios akustinės medžiagos, neleidžiančios sklisti aidui ir maksimaliai apsaugančios nuo triukšmo sklidimo į aplinką.

„Palangos koncertų salė – objektas, pritaikytas išskirtinai kultūriniams renginiams. Būtent todėl, projektuojant šį analogų Baltijos šalių regione neturintį pastatą bei statybos metu, ypatingas dėmesys buvo skiriamas akustikai“, – pabrėžė kurorto meras Šarūnas Vaitkus.

Komplekse naudotos tik natūralios medžiagos – stiklas, tinkas, medis. Taip siekta dermės su aplinka, nes šalia yra Kurhauzas, skverelis. Siekiant pastatą optiškai sumažinti pasirinkta balta fasado spalva, o ryšį su aplinka papildo žalios spalvos stiklas.

Pasak J.Vanagės, statybos darbų pabaigtuvių nekantriai laukė ne tik palangiškiai, bet ir į miestą atvykstantys svečiai.

„Ir tai nestebina – poilsiauti į didžiausią šalies kurortą suvažiuoja šimtai tūkstančių svečių, ir dauguma jų mielai lankosi Palangoje vykstančiuose kultūriniuose renginiuose. Tad visus metus veikiantis kultūros paskirties pastatas kurorte reikalingas ne tik Palangai, bet ir visam Baltijos regionui“, – sakė J.Vanagė.

Statybos darbų vertė – 7,16 mln. eurų. Iš jų Europos regioninės plėtros fondo lėšos – 2,89 mln. eurų, Valstybės investicijų programos lėšos – 2 mln. eurų, Palangos miesto savivaldybės biudžeto lėšos – 2,24 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas