Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo, kada ir kur bus galima atsisveikinti su skulptoriumi Leonu Strioga

Ketvirtadienį mirusio skulptoriaus, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato Leono Striogos artimieji pranešė laiką, datą ir vietą, kur galima bus atsisveikinti su šiuo išskirtiniu kūrėju.
Leonas Strioga
Leonas Strioga / Gedimino Kajėno nuotr.

Artimųjų išplatintojo žinioje skelbiama, kad skulptorius bus laidojamas pirmadienį, spalio 31 d. Petrašiūnų kapinėse Kaune.

Tą dieną su L.Strioga nuo 10 val. bus galima atsisveikinti Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo Arkikatedroje bazilikoje. 13 val. čia vyks ir pamaldos, po kurių velionis bus išlydėtas į kapines.

Žinomas skulptorius mirė spalio 27 d. eidamas 93-iuosius metus.

Per daugiau nei septynis dešimtmečius trūkusią kūrybos biografiją L.Strioga sukūrė per tūkstantį įvairiausių skulptūrų: nuo mažosios plastikos darbų iki granitinių kompozicijų, medžių bei metalo figūrų.

Tačiau striogišką, su niekuo nesupainiojamą, raišką jis atrado dirbdamas mažu kirveliu be kalto. Unikali kapotinė technika jo kūriniams suteikė ne tik formos paprastumo, tačiau ir išraiškos virtuoziškumo.

Gedimino Kajėno nuotr./Leonas Strioga
Gedimino Kajėno nuotr./Leonas Strioga

Pasak menotyrininkės Dovilės Stirbytės „L.Striogos skulptūros yra universalios ir amžinos, neturinčios įvardijamo laiko ir paprastai atsiveriančios įvairių patirčių žmonėms. Tikėtina, kad net ir didžiausi skeptikai, atsidūrę šalia skulptoriaus kūrinių, nesuabejotų jų tikrumu.“

2001 metais menininkui įteikta Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. 2004-aisiais pasirodė jo kūrybai skirtas albumas „Leonas Strioga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas