Mažojoje Lietuvoje lietuvininkų mitybos papročiai susiformavo kitokie nei kitų Lietuvos regionų, nes gamtinės sąlygos, šimtmečiais gyvenusių kartu kitataučių tradicijos, skirtinga religija nulėmė skirtingą gyvenseną ir tradicijas. Istorinės aplinkybės keitė gyvenimo sąlygas, tuo pačiu ir mitybos papročius. „Saugodami savo senelių palikimą, papročius, mes kursime savo nacionalinę virtuvę, suteiksime savo regionui išskirtinumą, unikalumą ir praturtinsime savo virtuvę paprastais ir skaniais valgiais,“ – mintimis ir lūkesčiais dalijasi etnografė A. Mikšienė.
Projekto autorė taip pat prisimena, jog nebuvo lengva įgyti senųjų lietuvininkų pasitikėjimą, kad jie atsiskleistų ir pradėtų pasakoti. Na, o prakalbinti jie pasakojo apie viską. Kiekvienas susitikimas buvo vis šiltesnis, o prisiminimų vis daugėjo. Todėl ypač norėta, jog 25-erius metus rinkti ir užrašinėti Pagėgių krašto lietuvininkų valgių receptai nedūlėtų archyve, bet būtų neužmiršti ir šiuolaikinėje virtuvėje.
Renginyje taip pat dalyvaus sudarytoja Svetlana Jašinskienė, kalbininkas, tarmių tyrėjas doc. dr. Jonas Bukantis.