Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paminėti Vasario 16-ąją sostinėje kvies koncertas „Aidas“

2022 m. vasario 16 d., 18 val., Vilniaus klube „Legendos“ (Kalvarijų g. 85) vyks Vasario 16-osios minėjimo koncertas „Aidas“, rašoma pranešime spaudai.
Koncerto reklama
Koncerto reklama

Lietuviškos muzikos padangėje nušvitęs Vasario 16-osios minėjimas „Auszra 16“ po 16 metų paskutinį kartą sušvito 2020 metais.

Dar skambant aušros aidui, susibūrusi jaunų žmonių brolija sumanė savo rankomis lietuviška muzika sugrąžinti į Vasario 16-osios šventę – naujame, trankiame, gyvame ir pašėlusiai laisvame koncerte „Aidas“.

Prieš 17 metų prasidėjusi pilietinė, neformalaus Vasario 16-osios šventimo iniciatyva įtraukė įvairias alternatyvios, pogrindinės, originalios lietuvių atlikėjų muzikos sritis ir asmenybes.

„Auszra 16“ kaskart vyko vis naujose Vilniaus erdvėse – nuo klubų ir ankštų kavinių iki muziejų ir didelių arenų. 2018 m., Lietuvos šimtmečio proga, „Auszra 16“ koncertas buvo surengtas netgi atvirame žiemos ore – Vilniaus mokytojų namų kiemelyje.

Renginio pavadinimas „Auszra“ atkartoja autentišką 1883 m. aušrininkų laikraščio pavadinimą, tapusį pirminiu XX a. pradžios lietuvių tautinio atgimimo simboliu. Auszra 16 pradėta rengti 2004 m. Rengėjai pažymi, kad renginys visada buvo nepolitinis, rengiamas už nepriklausomos muzikos leidyklos „Dangus“ surinktą 2% pajamų mokesčio paramą.

Keičiantis laikams, keičiasi ir renginio veidas ir rūbas.

„Susibūrus naujai, jaunatviškai komandai buvo iškelti ir jaunatviški tikslai – norime kad šis renginys būtų didesnis, populiaresnis ir tęstųsi iki tol kol jį galėsime perleisti užaugusiai jauniausiajai laisvos Lietuvos kartai“, – sako vienas iš šio renginio rengėjų Tomas Aleknavičius.

„Aidas“, ne šiaip dar vienas atsitiktinai pasirinktas tarpukarinio laikraščio pavadinimas dar vienam atsitiktiniam roko koncertui. Tai prisiminimas ir atgarsis vis dar gyvų Roko Maršų, pirmojo lietuviško muzikinio pogrindžio ir tarpukarinės laisvės dvasios – kai niekada nebuvo pakankamai padaryta vardan Lietuvos, kai visada reikėjo dar žingsnelio, dar lašelio jėgų, dar vienos dainos.

Į „Aidą“ 2022-aisiais atvyks Lietuvos roko scenos atstovai – Ūkanose ir Plieninės Varlės. Taip pat prisijungs partizaniško folkloro vyrų grupė Tankuojis, bei Lietuvos Kariuomenės vyrų choras Aidas. O koncertą užbaigs – pašėlę ir nesutramdomi DJs Smetona.

Renginyje metu dalyvių lauks tatuiruočių ir auskarų meistrai papildysiantys jūsų kūno piešinius lietuviškais simboliais ir autorinės kūrybos darbais. Negana to, bus pristatyta Lietuvos karo istoriją menanti paroda „80 metų ginkluotai Lietuvos rezistencijai“.

VIDEO: Ūkanos

„Kaip ir pirmtakė Auszra 16 – nenorime riboti Lietuvos gimtadienio šventės programos veiklomis, stiliais ar atlikimo formomis – tikime jog visi muzikantai ir dalyviai supranta šios dienos svarbą ir džiaugiasi galėdami pasidalinti savo kūryba su žiūrovais, bei vieni su kitais.

Per ilgai jie buvo sukaustyti oficialių minėjimų scenarijų, niūrių nuotaikų kalbų ir liūdesio laisvės aušros akivaizdoje. Tarpukario kartos pergalės aidas skamba mūsų širdyse ir šaukia mus ištraukti didžiausią nepriklausomybės šventę iš tamsių biudžetininkų koridorių į šviesų, veržlų rytojų. Lai praeities aidas pakursto mūsų laisvės ugnį, šiais neramiais laikais!“, – pakiliai tautiečius į renginį kviečia patriotiškai nusiteikę jaunieji jo rengėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas