Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio 517-ojo gimtadienio dovana – atnaujinta Dailės galerija

Penktadienį po remonto atidaryta atsinaujinusi Panevėžio dailės galerija. Prireikė beveik poros metų Dailės galerijos pastatui atnaujinti. Šios kultūros įstaigos atnaujinimui Panevėžio miesto savivaldybė gavo beveik milijoną eurų Europos Sąjungos investicijų. Miestas dar pridėjo per 343 tūkstančius eurų.
Panevėžio dailės galerija
Panevėžio dailės galerija / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Dailės galerijos pagrindinį pastatą atnaujino Panevėžio bendrovė „Kriautė“.

Didžiausia parodų erdvė visame Aukštaitijos sostinės regione nuo šiol lankytojus pasitinka restauruotu istorinio raudonų plytų mūro fragmentu bei atnaujintomis erdvėmis.

Gimtadienis su dovanomis

Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas naujienų portalui JP pasidžiaugė naujomis spalvomis nušvitusia Dailės galerija.

„Koks gimtadienis be dovanų. Noriu pasidžiaugti, kad Panevėžys šiais metais gauna puikią dovaną – atnaujintą, modernią Dailės galeriją. Pamačius kultūros įstaigą – įspūdžiai – patys geriausi. Rezultatas – nuostabus. Funkcionaliai sutvarkytas pastatas kur kas patogesnis. Labai džiugina Dailės galerijos išorės rekonstrukcija – architektūrinis sprendimas puikus. Pastatas tapo Respublikos gatvės puošmena“, – teigė meras ir tvirtino, kad Dailės galerija patiks ne tik tarp panevėžiečiams, bet ir miesto svečiams.

Pradžia – su šūkiu

„Gilyn į meną“ – tokiu šūkiu pradedame naują Panevėžio miesto dailės galerijos gyvavimo etapą. Mūsų tikslas, kad atėjusieji į galeriją ne tik susipažintų su vizualiojo meno reiškiniais, bet ir turėtų galimybę įsigilinti į meno procesus, patirti ir analizuoti kūrinius. Modernioje, šviesioje suremontuotos galerijos erdvėje eksponuojami kūriniai kvies stabtelėti ilgesniam laikui, įdėmiau juos apžiūrėti, apmąstyti. Tikimės, kad tai skatins ir lankytojų meninę saviraišką, jų norą patiems patirti kūrybos džiaugsmą“, – sakė galerijos direktorius Egidijus Žukauskas.

Pristato parodą

Atsinaujinusi Dailės galerija pristato parodą „Aukštaitijos dailė 2020. Asmenybių kartoteka“. Tai tradicinė paroda, kurioje pristatomi pastarųjų dvejų metų regiono menininkų darbai. Ji bus eksponuojama per abu galerijos aukštus, taip pat ir Fotografijos galerijoje.

Panevėžiečiai apsilankyti dar dažais kvepiančioje Dailės galerijoje ir įvertinti remonto darbus kviečiami rugsėjo 5 dieną. Durys lankytojams atsivers lygiai 11 val.

Lankytojus kultūros įstaiga pasitiks atsinaujinusi tiek viduje, tiek išorėje. Atidengta ir restauruota autentiška raudonų plytų mūro siena su langais jau tapo ryškiu vizualiniu renovuotos Respublikos gatvės akcentu. Naują rūbą įgijusi galerija organiškai jungiasi su prieš penkerius metus pastatytu Keramikos paviljonu.

Didžiuojasi autentika

Įgyvendintu projektu didžiuojasi Dailės galerijos direktorius E.Žukauskas, o labiausiai jį džiugina atidengta restauruota siena.

„Pastato pilkos spalvos suderintos su atidengta restauruota autentiška raudonų plytų mūro siena. Spalvos puikiai dera. Naujomis spalvomis nušvito Respublikos gatvė. Be to, remonto metu apšiltintos pastato sienos ir stogas, atnaujinti inžineriniai tinklai, įrengta apsaugos ir gaisrinė signalizacija, nuotolinių ryšių sistema, įgarsinimo sistema, suremontuotos vidaus pirmo ir antro aukštų ekspozicijų salės bei kitos patalpos. Taip pat įrengta edukacinė klasė, atnaujinti rūbinė ir galerijos holas. Edukaciniams kūrybiniams užsiėmimams įsigyta keramikos degimo krosnis“, – vardijo atliktus darbus E.Žukauskus ir kvietė visus rytoj užsukti į naujai atgimusią galeriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas