Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Parodų rūmuose – pakeltų nykščių mugė

Gruodžio 16–17 d. kūrybiškiausi Klaipėdos nykštukai, didžiųjų metų švenčių pasiruošimui, renkasi į Klaipėdos kultūrų komunikacijų centrą (KKKC), o Parodų rūmai (Didžioji Vandens g. 2) pavirsta į pasakiškus „Nykštukų rūmus“. Šventinėje mugėje dalyvaus daugiau nei trisdešimt išskirtinių Klaipėdos menininkų, kurių darbus jūs galėsite įsigyti.
Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre laukia pakeltų nykščių mugė
Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre laukia pakeltų nykščių mugė / KKKC nuotr.

Išradingai papuoštuose „Nykštukų rūmuose“ įkvėpimą žadins muzika iš vinilinių plokštelių. O „Pakeltų nykščių mugės“ metu – pirmo aukšto vestibiulyje – veiks „Atviras stalas“ prie kurio bus galima pasivaišinti savo, ar kitų nykštukų suneštomis, vaišėmis.

Sekmadienį (12 17 d.) antrame aukšte lauks sniego mašina bei aktorius Mikas Urbonas, seksiantis mažiesiems lankytojams bei jų tėveliams kalėdines pasakas. Ir tai dar ne viskas, nes mugėje laukia knygos visai šeimai apie „Lapę Salegną“ pristatymas, karšta arbata ir galimybė susikurti spalvotą paveikslą ant duonos riekės.

Na, o norintiems pabėgti nuo šventinio šurmulio – paruošta vietelė, kur jaukiai galima pažiūrėti senas kino juostas, dvelkiančias Kalėdomis. Galiausiai, kviečiame visus prisidėti prie bendros KKKC ir Lietuvos šaulių sąjungos inciatyvos: pinsime maskuojančius tinklus ir taip solidarizuosimės su kariaujančia Ukraina.

MUGĖS PROGRAMA

12 16 D. (ŠEŠTADIENIS), 12–19 VAL.

12 val. Atveriamos „Pakeltų nykščių mugės“ durys

12 – 19 val. „Atviro stalo“ gardėsiai-pyragai ir sausainiai, arbata bei paveikslai ant duonos riekės ir tinklų pynimo Ukrainai iniciatyva

14 – 16 val. Inos Lukauskaitės knygos visai šeimai „Lapė Salegna“ pristatymas; ištraukų skaitymai

Galerijos nuotr./Inos Lukauskaitės „Madam atėjo vėliau“
Galerijos nuotr./Inos Lukauskaitės „Madam atėjo vėliau“

19 val. „STAND-UP OPEN MIC“: „KKKCOMEDY“. Atviro mikrofono vakaras

12.17 D. (SEKMADIENIS), 12–18 VAL.

12 val. Atveriamos mugės durys

12 – 18 val. „Atviro stalo“ gardėsiai-pyragai ir sausainiai, arbata bei paveikslai ant duonos riekės ir tinklų pynimo Ukrainai iniciatyva

14 – 17 val. Aktorius Mikas Urbonas mažiems ir dideliems skaitys pasakas bei pasakaites

A.Kubaičio nuotr./Mikas Urbonas
A.Kubaičio nuotr./Mikas Urbonas

18 val. Užveriame mugės duris iki kitų metų

KLAIPĖDOS KŪRĖJAI KURIA KALĖDAS

Kertinis renginio akmuo – Klaipėdos kūrėjų mugė, kurioje dalyvaus daug žinomų uostamiesčio menininkų, pristatančių bei parduodančių savo darbo vaisius. Kūrėjai siūlys jums įsigyti sienų dekoracijų iš metalo, skulptūrų, juvelyrikos, tekstilės, unikalių atvirukų, stalo dekoro elementų.

O taip pat smilkalų, tapybos darbų, kavos pupelių ir česnakinės druskos; „print‘ų“ (atspaudų), krepšelių su spaudiniais ir dar daug kitokių grožių dalykų, tinkančių pasidovanoti tiek sau, tiek artimiesiems. Klaipėdos kūrėjai kuria Kalėdas, todėl ruoškimės didžiosioms metų šventėms kartu – nykščius aukštyn!

Organizatorių nuotr./Parodų rūmų mugė
Organizatorių nuotr./Parodų rūmų mugė

VAIŠĖS, ARBATA IR PAVEIKSLAI ANT DUONOS RIEKĖS

Parodų rūmų pirmojo aukšto vestibiulyje mugės lankytojus pasitiks ne tik unikalūs kalėdiniai papuošimai, prekyvietė, bet ir „Atviras stalas“. Ant šio stalo mugės svečiai suras vaišių, kurias sunešė darbštieji KKKC nykštukai, maisto taip pat galima atsinešti ir patiems. Nepaslaptis, valgymas drauge – suartina žmones ir sukuria bendruomenišką atmosferą. Užkandus bus galima apsilankyti ir antrame Parodų rūmų aukšte, kuriame jūsų lauks jungtinis KKKC ir Klaipėdos universiteto Botanikos sodo sumanymas. Tai savotiška arbatinė, kurioje galėsite pasivaišinti įvairių arbatžolių arbata bei įsigyti kvapnios arbatos. Šaltą žiemos vakarą nėra nieko jaukiau už garuojančios arbatos puodelį, ar ne? Įdomu, kad kartu su arbata turėsite ypatingą progą susikurti savo paveikslą iš juodos duonos, kurią, tarytum dažais, užsitepsite įvairių spalvų sviestu bei prieskoninėmis žolelėmis, paruoštomis iš Klaipėdos universiteto Botanikos sodo. Tokiu būdu susikursite vienetinį paveikslą. Ko gero, vargu ar rasite kur nors kitur panašaus pobūdžio kūrybinį užsiėmimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas