Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio viktorinos čempionatas Lietuvoje pritraukė rekordinį dalyvių skaičių, triumfavo Š.Dirmeikis

Šeštadienį septyniuose Lietuvos miestuose vykęs Pasaulio viktorinos čempionatas (PVČ)Lietuvoje pritraukė rekordinį skaičių dalyvių – net 411. Vilniuje triumfavo ir visoje Lietuvoje daugiausiai taškų surinko vilnietis matematikas Šarūnas Dirmeikis, surinkęs 109 taškus iš 210 galimų. Tai jau septintoji jo pergalė PVČ.
Pasaulio viktorinos čempionatas
Pasaulio viktorinos čempionatas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

PVČ – tai enciklopedijų skaitovams, intelektualių žaidimų žiūrovams, protų kovų mylėtojams ir kitiems smalsiems žmonėms skirtas renginys, kurio dalyviai per dvi valandas turėjo atsakyti į 240 klausimų iš 8 temų – kultūra, istorija, pramogos, sportas, gyvenimas, komunikavimas, pasaulis, mokslas. Šis renginys vyko per 40 šalių ir per 100 miestų visame pasaulyje, o klausimai visame pasaulyje – tie patys, tik išversti į vietines kalbas.

Šiemet renginio partneris buvo portalas 15min. Portalo fotografo darytas nuotraukas išvysti galite žemiau.

Kova dėl antrosios vietos vyko labai atkakliai. Ją laimėjo Regimantas Dima, iškovojęs 82 taškus. Žilvinas Adomaitis, Antanas Manstavičius ir Povilas Kripas pasidalino po 81 tašką.

Šeštas liko Edvinas Stankevič su 79 taškais, septintas – Ugnius Antanavičius su 78 taškais, aštuntas – Ignas Kriaučiūnas su 77 taškais, o po 76 taškus pasidalino daug žaidėjų: Rustė Tervydytė, Minijus Tilindis, Paulius Ambrazevičius, Rimantas Grikienis.

Vilniuje žaidė daugiausia – 202 žmonės, šiam miestui priklausė ir Lietuvos lyderių septynioliktukas. Be Vilniaus, PVČ taip pat vyko Kaune (dalyvavo 97 žaidėjai), Klaipėdoje (29 žaidėjai), Šiauliuose (26 žaidėjai), Panevėžyje (29 žaidėjai), Alytuje (18 žaidėjų) ir Mažeikiuose (10 žaidėjų).

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pasaulio viktorinos čempionatas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pasaulio viktorinos čempionatas

Kaune pirmąją vietą iškovojo Almantas Steckevičius, iškovojęs 67 taškus. Klaipėdoje geriausias buvo Herkus Gudavičius su 72 taškais, Šiauliuose – Mindaugas Vingilis (64 taškai), Panevėžyje – Birutė Nefaitė (59 taškai), Alytuje – Arvydas Kabašinskas (67 taškai), Mažeikiuose – Žydrūnas Jonušas.

Kas buvo geriausi atskirose temose? Net tris temas – kultūros, komunikacijos ir pramogų – laimėjo viktorinos nugalėtojas Šarūnas Dirmeikis, surinkęs atitinkamai 19, 11 ir 16 taškų. Pramogų temą su 13 taškų laimėjo Orinta Budnikaitė, gyvenimo temą – Povilas Kripas (21 taškas), mokslo temą – Ignas Kriaučiūnas (18 taškų), sportą – Minijus Tilindis (18 taškų), istoriją – Regimantas Dima (15 taškų).

Tačiau puikių emocijų patyrė visi renginio dalyviai – ir tie, kurie liko toliau nuo prizinių vietų, įgijo naujų žinių bei smagiai praleido laiką.

„Esmė – ne atsakymų skaičiuje. Svarbiausia – kad sužinai daug naujo ir įdomaus. Kad gali lygioje arenoje pasirungti su draugais, šeimos nariais, savo viktorinos komandos nariais“, – sakė viktorinos organizatorius Augustinas Žemaitis.

Organizatorių nuotr. /Pasaulio viktorinos čempionato Lietuvos čempionas Šarūnas Dirmeikis
Organizatorių nuotr. /Pasaulio viktorinos čempionato Lietuvos čempionas Šarūnas Dirmeikis

Vilniuje viktorina vyko Mykolo Romerio universiteto didžiojoje auditorijoje, Kaune – miesto savivaldybėje, Klaipėdoje – Kultūros fabrike, Šiauliuose – „IQ zonoje“, Panevėžyje – prekybos centre „Babilonas“, Alytuje – Alytaus muziejuje, Mažeikiuose – Mažeikių bibliotekoje.

Dar daugiau statistikos ir informacijos apie renginį galima rasti čia: http://www.protu.lt/pasaulio-viktorinos-cempionate-malonus-netiketumai-3484.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas