Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po 12 metų nutraukta kultūros portalo Kamane.lt veikla

Prieš Naujuosius metus Kauno menininkų namų portalo Kamane.lt darbuotojai paskelbė apie Kauno miesto savivaldybės sprendimą nutraukti tinklalapio veiklą – nuo 2005 m. veikęs kultūrinių naujienų portalas šių metų sausio 1 d. buvo uždarytas.
Kauno menininkų namų profesionalaus meno žinių portalas kamane.lt
Kauno menininkų namų profesionalaus meno žinių portalas kamane.lt / kamane.lt nuotr.

Susisiekus su Kauno miesto savivaldybe, Kultūros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas sakė: „Šis sprendimas priimtas kartu su nauja Kauno menininkų namų vadovybe ir Kauno kultūros bendruomene. Į sprendimo motyvus ir argumentus geriausiai įsigilinusi Kauno menininkų namų vadovė Rūta Stepanovaitė.“

Pati R.Stepanovaitė, šiuo metu laikinai einanti Kauno menininkų namų direktorės pareigas, teigė, jog 2017 m. buvo nuspręsta portalo veiklos nebetęsti: „Sprendimas nelengvas, tačiau, žinau, nebuvo priimtas skubotai. <…> Kiek man žinoma, portalo Kamane.lt veiklos efektyvinimo klausimas buvo svarstytas porą metų, teikti abipusiai pasiūlymai veiklai gerinti, skirtas finansavimas svetainės atnaujinimo darbams. Per minėtą laikotarpį žymių pokyčių neįvykdyta, neprasiplėtė ir portalo turinį skaitančios auditorijos dydis (2012–2017 m. jis išliko identiškas).“

Paklausta, ar buvo svarstyta apie tolesnį portalo gyvavimą, ieškant kitų finansavimo šaltinių, R.Stepanovaitė sakė: „Buvo svarstomos portalo Kamane.lt perdavimo privatiems juridiniams asmenims galimybės, su tikslu vystyti projektą toliau. Deja, privatūs vystytojai negalėjo užtikrinti tvarios portalo Kamane.lt veiklos bent keletui metų į priekį, todėl tokios galimybės buvo atsisakyta.“

Ji taip pat patikino, jog vertingiausios portalo Kamane.lt dalys bus išsaugotos: informacija skiltyse „Kamanės tekstai“, „Video“, „Kūrėjai“ bei „Aukso fondas“ bus archyvuojama.

R.Stepanovaitės teigimu, kanalų, kuriais vykdoma komunikacija apie kultūros ir meno įvykius Kaune bei už jo ribų, yra jau dabar, tad vieta tuščia neliks: „Nemažai dėmesio skiriama kitiems Kauno miesto savivaldybės inicijuotiems ar remiamiems projektams, tokiems kaip kasmėnesinis žurnalas bei portalas „Kaunas pilnas kultūros“. Dalinis finansavimas skiriamas kiekvieną mėnesį leidžiamam žurnalui „Nemunas“. Taip pat, vykdant „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ paraiškos įsipareigojimus, bus kuriama naujų įrankių, padėsiančių stebėti, vertinti bei vykdyti kultūros ir meno įvykių sklaidą“, – sakė R.Stepanovaitė.

Pastaruosius trejetą metų portalui Kamane.lt Kauno miesto savivaldybės skiriamas finansavimas siekdavo 10 000 eurų per metus: „Kitą dalį paramos portalas gaudavo iš projektinės veiklos, vykdant Kultūros tarybos iš dalies finansuojamus projektus. 2016–2017 metais dalinis Lietuvos kultūros tarybos skirtas finansavimas siekė 12 500–15 800 eurų“, – kalbėjo R.Stepanovaitė.

Ji taip pat pridūrė, jog nuo portalo Kamane.lt įkūrimo pradžios jo veiklas vystė du darbuotojai, tad iš metinio Kauno menininko namų biudžeto papildomai buvo išlaikomi ir dviejų darbuotojų etatai – vyriausiojo redaktoriaus ir redaktoriaus.

Buvusi Kamane.lt vyriausioji redaktorė Aušra Blinstrubaitė-Vasiliauskienė situaciją komentuoti atsisakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant