Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prasideda keturioliktosios „Šiaulių naktys“

Penktadienį prasideda dešimt dienų truksiančios keturioliktosios „Šiaulių naktys“: veiks parodos, kūrybinės dirbtuvės, demonstruojami filmai bei rengiami kitų menų sričių pasirodymai.
Remigijus Ruokis
Remigijus Ruokis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Šiaulių naktys“ išjudins kiekvieną – ne tik filmux, muzikike ir panikes, bet da i tikra naktis!“ – teigia organizatoriai.

Anot Remigijaus Ruokio, festivalio metu vyks filmo „Pietinia kronikas“ įvadinis renginys, skambės išskirtinė muzika, pasirodys „kiečiausios „stand-up“ žanro atstovės moterys ir merginos“.

Kaip ir kasmet, „Šiaulių naktyse“ žada netrūkti kino, mados, šokio, dailės, sporto, istorijos ir muzikos. Vyks ir tradicinės eitynės „Šviečiantis žmogus“, bus skelbiami Šviesiausio piliečio rinkimai. Organizatoriai pabrėžia, kad juos laimi žmonės, „spinduliuojantys vidine šviesike“.

121 studija pristatys mados performansą „Pliuškės“, Fotografijos muziejuje bus rodomi filmai, vyks jų kūrėjų bei aktorių diskusijos. Numatomas išskirtinis susitikimas su filmo „Pietinia kronikas“ kūrėjais.

Didžiausia naujiena – rugpjūčio 27–31 naktimis vyks mokymų ciklas, įvairių tipų edukacinės pamokos, pradedant fotografija baigiant kulinarija.

Rugpjūčio 27 dieną Valstybiniame Šiaulių dramos teatre suplanuoti „Sarkazmo tyrimai #05“ su Algiu Ramanausku Greitai ir Rimu Šapausku.

„Svarbiausias siekis – kad visi atėję smagiai praleistų laiką, pasisemtų įkvėpimo ir patirtų aštrių kultūrinių įspūdžių“, – teigė R.Ruokis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas