Senomis žuvininkystės tradicijomis apipintoje Žvejo šventėje daug dėmesio skiriama Kuršių nerijos kultūros paveldui. Tad atvykę į Juodkrantę pirmąją šventės dieną, penktadienį, svečiai galės išvysti ne tik kaip gaminamos unikalios vėtrungės, nėgių bučiai, bet ir pasigrožėti marių krantinėje išrikiuotais liaudies kostiumais, tinklais ir kitomis žvejybos priemonėmis.
Ypatingas dėmesys šiemet skiriamas Pamario krašto virtuvei – geriausi Lietuvos virtuvės šefai dalysis gurmaniškos virtuvės paslaptimis bei receptais, o pagamintus patiekalus bus galima čia pat ir paragauti.
Šventės dalyvių laukia ir pasiplaukiojimas „Kurėnu“, o vakare – Pamario krašto kapelijų ir liaudies kolektyvų koncertas.
Antroji šventės diena dalyvius lepins gardžia žuviene, kurios receptais dalysis žvejai, atplaukę iš kitapus marių kranto.