Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premija apdovanotas poetas Antanas Šimkus: tik Vilniuje jaučiuosi toks vilnijantis

Vilniaus rotušėje ketvirtadienio popietę miesto meras Artūras Zuokas tradiciškai priėmė tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ dalyvius ir svečius. Mero premija už poeziją apie Vilnių šiemet apdovanotas poetas Antanas Šimkus.
Artūras Zuokas ir Antanas Šimkus
Artūras Zuokas ir Antanas Šimkus / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Miesto rotušės Mero menėje violončelės garsais jaukią atmosferą sukūrė Naujų idėjų kamerinio orkestro (NIKO) narys Justas Kulikauskas. Vilniaus meras, pasveikinęs visus susirinkusius ir pasidžiaugęs platėjančia festivalio svečių geografija, priminė, kad Vilnius 2014 metais pretenduoja tapti Pasaulio knygų sostine. Jei Lietuvos sostinės paraiška bus patenkinta, šventiniais metais galės džiaugtis ir festivalis „Poezijos pavasaris“ – kaip tik tais metais ši poezijos šventė minės savo veiklos 50-metį.

„Kiekvienais metais į „Poezijos pavasarį“ atvyksta svečių iš įvairių pasaulio valstybių, per 48 metus jų čia lankėsi apie pusę tūkstančio ir visi jie tapo savotiškais Vilniaus ambasadoriais, kurie skleidžia gerą žinią apie mūsų sostinę po visą pasaulį“, – džiaugėsi Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas poetas Antanas A. Jonynas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas A. Jonynas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Antanas A. Jonynas

Šiemet į festivalį atvyko ir savo poeziją pristatė poetai iš Latvijos, Šveicarijos, Ukrainos, Lenkijos, Egipto, Vokietijos, JAV, Vengrijos, Prancūzijos, Moldavijos, taip pat atvyko Lietuvos išeiviai: Vitalija Bogutaitė, Eglė Juodvalkė iš JAV ir Janina Survilaitė iš Šveicarijos bei kiti svečiai.

„Poezijos pavasario“ svečių priėmimą Rotušėje vainikavo mero premija, kurią A.Zuokas šiais metais įteikė poetui A.Šimkui.

„Tai – mano, mano tėvų, mano žmonos gimtasis miestas. Kai jam skauda, man skauda, kai jam šviesu, man šviesu. Neįsivaizduoju, kur dar galėčiau jaustis taip... vilnijantis. Labai ačiū“, – kukliai už įvertinimą padėkojo laureatas, nedrąsiai paskaitęs susirinkusiems savo eiles.

Festivalis „Poezijos pavasaris“ savo kelionę po Lietuvą baigs sekmadienį, tradiciškai pakviesdamas poezijos mylėtojus į Vilniaus universiteto M.K.Sarbievijaus kiemą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Justas Kulikauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Justas Kulikauskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas