Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 22

Pristatydamas parodą Palangoje A. Kriščiūnas atviravo: „Supratau, kad iš gyvenimo noriu kažko daugiau“

„Supratau, kad iš gyvenimo noriu kažko daugiau“, – šeštadienį pareiškė menininkas Algis Kriščiūnas, pristatydamas savo parodą „Kablys+Jūra“ erdvėje Palangoje. Šįkart joje – ne tik paveikslai, bet ir knyga bei virtualios realybės filmas.
Algis Kriščiūnas
Algis Kriščiūnas / Patricija Adamovič / BNS

Atidarydamas parodą A.Kriščiūnas teigė besidžiaugiantis, kad jo gyvenimas pakrypo būtent tokia linkme.

„Kai baigiau mokyklą, nuėjau mokytis į Kauno technologijos universitetą (KTU) ir turėjau tapti inžinieriumi, galvojau, kad viskas bus gana nuobodu. Kai nueidavau tėčiui gamykloje padėti virinti kažkokius dalykus, pareidavau visas tepaluotas, apkibęs drožlėmis, rūdimis. Tada galvodavau, kad, Dieve, taip dabar visada ir bus.

Bet širdis man pasakė neiti tuo keliu, kur lengva, o eiti tuo, kuriuo iš tikrųjų norisi. Tada pasukau į vaizduojamuosius menus“, – gausiai susirinkusiems svečiams apie savo pradžią pasakojo jis.

Iki kol tapo tapytoju, A.Kriščiūnas ir muzikavo, ir dirbo fotografu. Tačiau po kiek laiko dirbdamas fotografu pastebėjo, jog ima kartotis, daryti tai, ką darė vakar, ir žinojo, kad tai, ką darys kitą dieną, atrodys lygiai taip pat, kaip vakar. Nieko naujo nebeatrasdamas jis teigė pajutęs „sofos nuotaiką“, mat patogu, nieko naujo kaip ir nebesinorėjo, viskas aišku.

Patricija Adamovič / BNS/Algio Kriščiūno parodos pristatymas Palangoje
Patricija Adamovič / BNS/Algio Kriščiūno parodos pristatymas Palangoje

Tačiau viduje jam ėmė kirbėti mintis – negi jau viskas, tokia gyvenimo viršūnė? Tada jis vėl pasuko nauju keliu – šįkart jau tapybos. Algis pripažino, kad toks gyvenimo posūkis jam nebuvo lengvas.

„Tapti visiškai nepriklausomu dailininku ir gyventi iš to, iš meno, kas atrodo neįmanoma, sudėtinga, man tikrai buvo didelis iššūkis. Turėjau atsisakyti stabilių didelių pajamų, nes buvau gerai apmokamas fotografas. Bet supratau, kad iš gyvenimo noriu kažko daugiau, kažko dar. Ir jau dešimt metų valgau duoną iš meno“, – atviravo menininkas.

Ir iki šiol jis teigia vis dar išgyvenantis pokyčius, vis dar atrandantis kai ką naujo, kas jam yra itin svarbu, o visa tai atsispindi ir jo kūryboje.

Patricija Adamovič / BNS/Algio Kriščiūno parodos pristatymas Palangoje
Patricija Adamovič / BNS/Algio Kriščiūno parodos pristatymas Palangoje

Ne tik paveikslai

Šįkart parodoje – ne tik paveikslai. Kūrėjas kurorte pristatė ir dar prieš keletą dienų Vilniuje parodytą knygą-albumą „Paveikslai ir istorijos“. Į ją nugulė per daugiau nei dešimtmetį sukurti įspūdingiausi 100 jo paveikslų ir tekstų.

Lankytojai turi galimybę pasinerti ir į pagal jo paveikslus sukurtą virtualios realybės filmą „Žaisti Gyvenimą“. Filmo premjera įvyko dar šių metų pradžioje, tačiau tik dabar jis atkeliavo į Palangą.

15min su A.Kriščiūnu šnektelėjo dar prieš atidarymą. Apie jaudulį, būti pasiekiamu besižavintiems jo kūryba, geriausią rezultatą ir Palangą – visa tai skaitykite interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius