Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rugpjūtį Šiauliuose praturtins ryškūs pasirodymai Chaimo Frenkelio vilos parko scenoje

Pučiamųjų instrumentų ir simfoninis orkestrai, monospektaklis bei klasikinės muzikos garsai paskutinįjį vasaros mėnesį sukvies į Chaimo Frenkelio vilos parko erdvę. Šiaulių „Aušros“ muziejaus organizuojamas festivalis tik įsibėgėjo ir žada ryškų bei įsimintiną rugpjūtį.
Festivalio atidarymas
Festivalio atidarymas / Partnerio nuotr.
Temos: 1 Šiauliai

XVII tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio programą rugpjūčio 6 d. tęs renginys, skirtas Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metams. Žymaus žydų pramonininko Ch. Frenkelio statytos vilos parko scenoje pasirodys ansamblis „Lietuvos Jeruzalė“, kuris muzikine kalba perteiks didingą ir tuo pačiu tragišką Vilniuje gyvenusios tautos istoriją. Žiūrovai pajus grąžintą ano meto koloritą, ypatingą atmosferą.

Partnerio nuotr./Festivalio atidarymas
Partnerio nuotr./Festivalio atidarymas

Birutės Mar talento ir japonų kultūros gerbėjai į vilos parką kviečiami rugpjūčio 13 d. Aktorės režisuotame ir vaidinamame spektaklyje atsiskleis tikros XX a. pr. į Tokiją vykusių japonų emigrantų gyvenimo istorijos. Spektaklis pastatytas japonų kilmės amerikietės rašytojos Julie’os Otsukaʼos romano „Buda palėpėje“ motyvais. Jame laikomasi tradicinio japonų teatro principo: jungiami šokis, judesys, tekstas ir scenoje skambanti gyva muzika. Tai savita scenos ženklų kalba, kuria pasakojama istorija apie tautos šaknis, ryšį su praeitimi ir protėviais pasaulio tautų maišymosi epochoje, apie savastį kaip stiprybę ir būdą išlikti. 2020 m. aktorė ir režisierė, „Solo teatro“ įkūrėja Birutė Mar apdovanota Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui.

Rugpjūčio 20 d. šiauliečių laukia ypatingas vakaras – vilos parko scenoje pasirodys Klaipėdos muzikinio teatro simfoninis orkestras ir talentingas lenkų fleitininkas Łukasz Długosz. Dirigentas – festivalio meno vadovas Robertas Šervenikas. Ł. Długoszʼas vadinamas daugiausiai atlikėjų konkursų laimėjusiu fleitininku Lenkijos istorijoje. Atlikėjas koncertuoja ir kaip solistas, ir kaip kamerinių ansamblių narys. Grojo tokiose prestižinėse salėse kaip Niujorko „Carnegie Hall“, Vienos „Musikverein“, Berlyno koncertų salėje, Miuncheno filharmonijoje, Leipcigo „Gewandhaus“ ir kt.

Partnerio nuotr./Festivalio atidarymas
Partnerio nuotr./Festivalio atidarymas

Vasaros festivalį rugpjūčio 27 d. šiauliečiai palydės galingais ir stipriais garsais. Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ ir perkusijos ansamblis „Giunter Percussion“ scenoje sukurs netikėčiausius sąskambius, kurie kaip gaivaus oro gurkšnis, nudžiugins šiauliečius, išsiilgusius naujų skambesių. Įvairūs mušamųjų instrumentų tembrai, susijungę su pučiamųjų garsais ir diriguojami Ugniaus Vaiginio nukels į egzotiškas garsų keliones.

Deja, bet rugpjūčio 11 d. turėjęs vykti Tbilisio valstybinio operos ir baleto teatro ansamblio „Suliko“ koncertas dėl atšauktų skrydžių yra perkeltas į rugsėjo mėnesį. Visa festivalio programa skelbiama festivalio organizatoriaus – Šiaulių „Aušros“ muziejaus – svetainėje – www.ausrosmuziejus.lt.

Pagrindiniai rėmėjai: Šiaulių miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba. Rėmėjos: UAB „Sabalin“, Dabija. Informaciniai rėmėjai: Šiaulių apskrities televizija, „Etaplius“, „Šiaulių kraštas“. Partneris – LRT plius. Bilietus platina „Ticket Market“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas