Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugsėjo 22–23 d. Vilnius ir vėl suputos alaus parodoje „Putoja 2023“

Renginys vyks sostinės Naujosios Vilnios rajone įsikūrusioje renginių erdvėje – „Dūmų fabrikas“. Svečius susipažinti su savo gaminama produkcija pakvies daugiau nei 30 parodos dalyvių iš viso pasaulio, kurie viso savaitgalio metu bendrai pasiūlys net 120 skirtingų alaus rūšių, rašoma „Putoja 2023“ pranešime spaudai.
„Putoja“
„Putoja“. Liudas Masys nuotr. / „Putoja“ nuotr.

Antrus metus iš eilės vyksianti alaus paroda glausis po „Dūmų fabriko“ stogu. Tai – unikali 19 a. menanti erdvė, originaliai pastatyta kaip didžiausias pasaulyje švediško plieno dalgių fabrikas. Šiuo metu statinys renovuotas pagal naujausias pasaulines industrinės architektūros madas ir tarnauja ne tik kaip renginių erdvė, kultūros arena, tačiau ir alaus darykla.


Šių metų paroda turėtų būti įspūdinga kaip niekad, nes joje sulauksime viso būrio alaus daryklų iš JAV, kurios dar niekada nesilankė Lietuvoje. Tačiau ir be atvykėlių iš už Atlanto bus ką pamatyti. Savo gėrimus svečiams pasiūlys inovatyviausi Lietuvos alaus gamintojai ir svečiai iš Didžiosios Britanijos, Belgijos, Danijos, Italijos, Prancūzijos, Islandijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Airijos, Čekijos, Lenkijos, Portugalijos, Vengrijos ir kaimyninės Latvijos. 


„Putoja“ / „Putoja“ nuotr
„Putoja“ / „Putoja“ nuotr

Visi parodoje dalyvausiantys bravorai su užsidegimu žiūri į inovacijas, su pagarba atsiliepia apie tradicijas ir savo veikla simbolizuoja modernią nepriklausomą alaus kultūrą. Dauguma į parodą atsivežtų produktų Lietuvos ragautojams bus pasiūlyti pirmą kartą. Šiemet ir vėl lauksime klasikinių stilių interpretacijų bei stebinančių naujienų iš neįtikėtinų alaus receptų. Lageras ar gaivus rūgštuolis? O gal tirštas ir tamsus lyg naktis stautas? Parodoje bus visko!



Virš 30 bravorų iš viso pasaulio parodos svečiams pateiks po 60 skirtingų alaus rūšių per dieną (per sesiją). O „Putoja 2023“ vyks dvi dienas, tad iš viso bus galima paragauti net 120 skirtingų egzempliorių! Bilietus galima įsigyti tiek vienai pasirinktai, tiek abiems renginio dienoms. Penktadieninės parodos sesijos laikas 18:00 - 23:00, o šeštadienio sesija vyks 17:00 - 22:00.


Skonių įvairovėje sau kažko įdomau atras tiek norintys praplėsti savo alaus pažinimą, tiek užkietėję alaus gurmanai. Bet tuo pačiu „Putoja 2023“ bus unikali galimybė ne tik pažinti alų, tačiau ir pabendrauti su tą alų sukūrusiais ir pagaminusiais aludariais, kurie mielai atsakys į visus techninius smalsesnių svečių klausimus. Galima teigti, kad Putoja dviems dienoms taps geriausia vieta Lietuvoje ne tik atsigaivinti šaltu alumi, bet ir nudžiuginti savo skonio receptorius.

„Putoja“ / „Putoja“ nuotr
„Putoja“ / „Putoja“ nuotr

Lankytojai į parodą kviečiami atvykti viešuoju transportu. Iki renginio vietos iš Vilniaus reguliariai kursuoja viešojo transporto autobusai ir net traukiniai. Jų maršrutai driekiasi pro vaizdingas Pavilnių regioninio parko kalvas. Po renginio, parodos svečius į Vilniaus traukinių ir autobusų stotį veš specialiai užsakytas nemokamas transportas. Skaitykite daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas