Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Vaitkui užtrenkiamos durys? Rusų dramos teatro vadovo konkurse bus taikomi nepriekaištingos reputacijos reikalavimai

Iškylant vis daugiau istorijų apie galimą dabartinio Rusų dramos teatro vadovo, Nacionalinės premijos laureato Jono Vaitkaus seksualinį priekabiavimą prie savo studentų ir pavaldinių, Kultūros ministerija, šiuo metu organizuojanti naujo teatro vadovo konkursą, sako, jog kandidatams, tarp kurių yra ir J.Vaitkus, bus taikomi nepriekaištingos reputacijos reikalavimai.
Jonas Vaitkus
Jonas Vaitkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Penki kandidatai pateikė paraiškas dalyvauti konkurse Rusų dramos teatro vadovo pareigoms užimti. Atrankos komisijos posėdis planuojamas kovo pradžioje. Visiems pretendentams yra taikomi nepriekaištingos reputacijos reikalavimai“, – 15min sakė kultūros ministrės patarėja Rita Grumadaitė.

Kandidatų pavardės neskelbiamos, tačiau dabartinis teatro vadovas J.Vaitkus neslepia, jog teikė savo kandidatūrą naujai penkerių metų kadencijai.

VIDEO: J.Vaitkus: „Mano žmona normaliai reaguoja“

15min penktadienį susisiekus su J.Vaitkumi jis tvirtino, jog visos viešojoje erdvėje skelbtos istorijos apie nederamą jo elgesį su studentėmis ir pavaldinėmis yra laužtos iš piršto, ir sakė nei kiek neabejojantis, jog tai yra sąmokslas prieš jį.

Paklaustas, ar, jo nuomone, tai susiję su būsimais teatro vadovo rinkimais, J.Vaitkus sakė: „Ne tik. Aš neseniai paskelbiau savo poziciją“, – sakė režisierius, primindamas antradienį žiniasklaidai išplatintą laišką, kuriame jam mestus kaltinimus vadina dalimi šmeižto kampanijos, kurią vykdo Rusijos propagandiniai kanalai. Prieš jį neva vykdomą sąmokslą J.Vaitkus sieja su būsimais teatro vadovo rinkimais ir savo kūrybine veikla.

„Aš ne ta instancija, kuri domėtųsi, bet žmonės domisi, išsiaiškins. Man iš pavardžių [moterų, kurios paskelbė istorijas] aišku, kad tai surišta su konkursu, su mano „A-Z“ programa, dėl okupacijos pjesių, dėl spektaklio „Kapų tyla“, dėl Misiukonio ir Kraujelio bylos. Daug susikaupė čia visų dalykų“, – sakė J.Vaitkus.

Šią savaitę pasirodžiusių naujų istorijų apie galimą seksualinį priekabiavimą J.Vaitkus nekomentavo: „Viską komentuosiu teisme. Į teisininkus jau kreipiausi.“

Šiuo metu apie galimai nederamą režisieriaus elgesį pranešė jau keturios moterys.

Trečiadienį Vilniaus apygardos prokuratūra paskelbė vertinsianti viešai paskelbtus pranešimus apie galimą seksualinį priekabiavimą. Pasak prokuratūros pranešimo, tai padaryta atsižvelgiant į viešai skelbiamų pranešimų dėl galimai patirto seksualinio priekabiavimo mastą ir nurodomas aplinkybes.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson ketvirtadienį teigė prieš imantis veiksmų lauksianti prokuratūros išvadų: „Šį atvejį tiria prokuratūra. Teisėsaugos institucijos turi tam tikrus įgaliojimus ištirti vieną ar kitą atvejį.“

Į klausimą, ar neigiamos prokuratūros išvados paskatintų ministeriją imtis sankcijų, ministrė atsakė: „Neskubėkime, palaukime išvadų.“

Ketvirtadienį taip pat pranešta, jog seksualiniu priekabiavimu apkaltintas režisierius J.Vaitkus nušalintas nuo darbo su studentais Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kol bus atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant