Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Kairys: „2022-ieji atvers ypatingas galimybes Lietuvos ir Prancūzijos kultūriniam bendradarbiavimui“

Kultūros ministras Simonas Kairys lapkričio 24 d. Paryžiuje susitiko su Prancūzijos kultūros ministre Roselyne Bachelot-Narquin. Ministrai aptarė dvišalio kultūrinio bendradarbiavimo perspektyvas ir artėjančio Prancūzijos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus kultūros srityje, pranešė Kultūros ministerija.
Kultūros ministras Simonas Kairys ir Prancūzijos kultūros ministrė Roselyne Bachelot-Narquin
Kultūros ministras Simonas Kairys ir Prancūzijos kultūros ministrė Roselyne Bachelot-Narquin / Prancūzijos kultūros ministerijos nuotr.

Pasak kultūros ministro S.Kairio, nors Prancūzija ir Lietuva jau gali didžiuotis tvirtais kultūriniais ryšiais, artimiausiu metu aplinkybės leis dar labiau juos sustiprinti. 2022 m. Prancūzija pradeda pirmininkavimą ES Tarybai, o Kaunas tuo pat metu tampa Europos kultūros sostine.

„Esame didžiausi optimistai ES atžvilgiu. Optimizmo dvasia persmelkta ir Kauno modernizmo architektūra. Šis mūsų optimizmas tikrai bus naudingas ne tik stiprinant santykius su Prancūzija, ne tik užmezgant dar glaudesnius kultūrinius ryšius, bet ir apskritai žvelgiant į Europos ateitį. Kartu su Prancūzijos kultūros ministre sutarėme nuosekliai stiprinti kultūrinį bendradarbiavimą, nes jis kuria vertes ne tik Lietuvai bei Prancūzijai, bet ir visam senajam žemynui“, – sako kultūros ministras S.Kairys.

Vienas ryškiausių kultūrinio bendradarbiavimo pavyzdžių artimoje ateityje – prancūzų kultūros indėlis į „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programą. Kultūros sostine tapsiantis Kaunas įgyvendins bendrų projektų su savo miestu dvyniu – pietryčių Prancūzijoje esančiu Grenobliu. Programa taip pat leis iš arčiau susipažinti su šiuolaikiniais Prancūzijos menininkais.

Kultūros ministrai taip pat aptarė intensyvų kultūrinį bendradarbiavimą kino, leidybos, muzikos srityse. S.Kairys pabrėžė Prancūzų instituto Lietuvoje veiklą, sakydamas, kad tai – vienas aktyviausių kultūros institutų Lietuvoje, užtikrinantis, jog prancūziškos kultūros dėmuo Lietuvoje išlieka ryškus ir gyvybingas.

Prancūzijos kultūros ministrę R.Bachelot-Narquin S.Kairys pakvietė apsilankyti „Kaunas 2022“ programos atidaryme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas