Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Kairys: „Galimybių pasas blogai – o tai kokios kitos alternatyvos?“

Kultūros ministras Simonas Kairys taip pat reagavo į mitingą, vykstantį prie Seimo. „Skiepytis blogai – o tai koks dar yra efektyvus būdas įveikti COVID-19 pandemiją?“ – klausė jis.
Simonas Kairys
Simonas Kairys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Galimybių pasas blogai – o tai kokios kitos alternatyvos? Vėl uždarinėti atskirus sektorius, po kurių bus daugiau drastiškų pasekmių, nei pabūt keletą mėnesių su savo įsitikinimais ant sofos. Arba tiesiog imt ir pasiskiepyt, juk tai nėra jokia naujiena žmogaus kūnui.

Galimybių pasas sunkiai prieinamas – šitas teiginys mane užmuša. Šeimos gydytojai skundžiasi, kad net jauni žmonės poliklinikoje prašo galimybių paso. Mes juk viena IT raštingiausių šalių... O nueit ar palydėt vyresnį žmogų į Registrų centrą, į bet kurią viešąją biblioteką yra milžiniškų pastangų reikalaujantis darbas? Vien dėl to, kad pagaliau įveiktume šią pandemiją ir vėl galėtume grįžt prie savo gyvenimo būdo, įpročių ir pan.

Migrantai yra blogai – kokį efektyvų, alternatyvų būdą siūloma naudoti? Fizinis barjeras – blogai. Tuoj ZAPAD pratybos su 4 tūkst. profesionalių Rusijos karių pasienyje, kur bet kam turėtų būt aišku, kad migrantai – provokacijos ir pratybų plano dalis. Puikiai žinome ir jau matėme pavyzdį Sakartvele, kuo pasibaigia pratybos.

Ir mes tiek kalbėjom apie Žmogaus teises, apie laisvę nuo bepročio Lukašenkos mūsų kaimynams. Atėjo diena, kai reikia susitelkti, atstovėti vertybes ir principus, o mes einam prie Seimo su kartuvėmis. Tarsi Uspaskicho vanduo mums yra svarbiau nei pažanga ir mokslas. Net tie patys migrantai mums darosi lyg daiktai, o juk kalbame apie gyvus žmones. Va toks požiūris ir žmonių rūšiavimas kaip tik primena istoriją, o ne galimybių paso sureikšminimą, kurio visa esmė – leisti laikinai kvėpuoti valstybei.

Vyriausybė ar Seimas yra institucijos. Vieną dieną vieni būna ministrais, Seimo nariais, kitą – kiti. Bet ieškokime racionalumo, nes šią kylančią neapykantą dar ilgai prisiminsime toli gražu ne iš teigiamos pusės. Bus tiesiog gėda...“, – rašo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas