Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Santara-Šviesa“ kviečia į Studijų savaitgalį Cz.Miłoszo gimtinėje Šeteniuose

Š.m. rugpjūčio 30 – rugsėjo 1 d. Šeteniuose, Kėdainių r., rašytojo ir poeto, Nobelio premijos laureato Czesławo Miłoszo gimtinėje, organizuojamas tradicinis Studijų savaitgalis. Tris dienas truksiančio renginio metu numatyti pranešimai bei diskusijos Lietuvoje ir pasaulyje aktualiomis temomis, kultūrinė ir pažintinė programa, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Studijų savaitgalis
Studijų savaitgalis / Organizatorių nuotr.

„Studijų savaitgalis – proga susiburti bendruomenei, bičiulių spiečiui, kuris nebūtinai saistomas kasdienių reikalų, bet puoselėja viešąją draugystę, yra atviras šviežiems vėjams ir naujiems žmonėms. Tai – vieta paklausyti kokybiškų pranešimų iš nebūtinai žinomų žmonių“, – tikina vienas pagrindinių renginio iniciatorių Povilas Kamantauskas.

Jam antrina ir kita Savaitgalio organizatorė Sigita Kupscytė, teigianti, jog „santariečių“ susitikimai Isos slėnyje ypatingi savo atvirumu ir akademiškumu su bohemiškumo atspalviu:

Organizatorių nuotr./„Studijų savaitgalis“ programa
Organizatorių nuotr./„Studijų savaitgalis“ programa

„Studijų savaitgalis – tai galimybė dabartiniams studentams, akademiniam jaunimui (ir ne tik) atrasti savitą „santarietiškos“ dvasios patyrimą. Studijų savaitgalyje susijungia tradicija ir naujumo paieškos. Kviesdami atvykti į Šetenius, tuo pačiu kviečiame prisijungti ir drauge kurti „Santaros-Šviesos“ ateities viziją.“

Šiųmetinio renginio sesijos „Švietimo kompetencijos: kuo grįstas kelias į jas?“ kuratorė Dalia Kiaupaitė atsimena, kad pati „Santaroje“ pirmiausia atsidūrė kaip dukra, prieš kone 25-erius metus, dar besimokydama mokykloje:

„Čia ugdėsi ir tebesiugdo mano smalsumas ir kritinis mąstymas, formuojasi požiūris į tai kas yra bendraminčių ratas. Kartu, tai yra vienos iš svarbiausių kompetencijų kiekvieno pilnaverčio piliečio gyvenime. Tad savo sesijoje man rūpi kalbėtis apie bendrųjų kompetencijų ugdymą, pažvelgti į šią temą giliau iš skirtingų rakursų.“

Registruotis galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas