Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savaitgalį Vilnių užpildys Tautų mugė ir Gdansko dienos

Vilniuje rugsėjį itin gausu renginių. Vos spėjus nurimti Sostinės dienoms, savaitgalį lankytojų lauks penktoji Tautų mugė ir Gdansko dienos. Tautų mugėje vilniečius sveikins skirtingų tautų atstovai, o į Gdansko dienas atvyks gausus būrys svečių iš šio Lenkijos pajūrio miesto.
Tautų mugės organizatorius Vytenis Urba
Tautų mugės organizatorius Vytenis Urba / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Tautų mugė Mugė

Tautų mugėje šiemet sostinėje jau penktoji. Vilniaus vicemero Jaroslavo Kaminskio teigimu, rugsėjo savaitgaliai yra paskutinis laikas, kai dar galima rengti šventes lauke, nes vėliau jau sunku nuspėti orus. 

Gdansko dienos Vilniuje rengiamos antrą kartą, tai tarsi atsakas į jau dešimt kartą Gdanske įvykusias Vilniaus dienas. Anot šių dienų organizatorių, Vilniaus kultūros centro direktoriaus Pauliaus Jurgučio, džiugina, kad Gdanskas deleguoja išties didelį būtį menininkų, kurie užpildys Vilniaus koncertų, teatrų, parodų sales. Penki iš devynių koncertų bus bendri Lenkijos ir Lietuvos menininkų.

„Atidarymas vyks penktadienį V.Kudirkos a., kur neįprastame amplua pasirodys Lietuvos valstybinis pučiamųjų orkestras „Trimitas“, kuris gros kartu su Lenkijos grupe „Majestic“, – teigė P.Jurgutis.

J.Kaminskis taip pat paminėjo baigiamąjį Gdansko dienų koncertą. Jame skambėsiantys kūriniai prieš savaitę nuskambėjo Gdanske, o pagal tradiciją dabar atkeliauja į Vilnių. „Tai trečiasis toks projektas, jame dalyvauja abiejų šalių muzikantai, kuriame dera skirtingų žanrų atlikėjai“, – sakė Vilniaus vicemeras.

Gdanskas taip pat ketina pristatyti Naująsias Gdansko legendas – skambės ir tekstas, ir muzika. Anot J.Kaminskio, Vilnius taip pat planuoja išleisti panašias Naująsias Vilniaus legendas.

Šiemet pirmą kartą mugėje bus pristatytos skirtingų šalių lėlės. Čia ketina atvykti lėlininkai iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Ispanijos, Moldovos ir Lietuvos. Čia galima bus ne tik įsigyti originalių rankų darbo lėlių, meškiukų, bet ir juos pasigaminti patiems.

Lukiškių aikštėje įsikurs Lietuvos kariuomenė su savo specialiųjų operacijų pajėgų ginkluote ir technika, XIV a. elitinio Lietuvos kario šarvais ir ginkluote.

Taip pat šeštadienį Lukiškių aikštėje suliepsnos Ugnies renginys „Ženklai pagal Donelaitį“. Čia bus kuriama Kristijono Donelaičio „Metams“ dedikuota ugnies skulptūra „Sodas“, jos autorius – Kastytis Vanclovas.

Tautų mugės naujovė – Bulvių festivalis. Mugės organizatoriaus Vytenio Urbos teigimu, didžiuliame katile ketinama virti rekordinį bulvių košės kiekį. „Jeigu neprisvils, nenutiks kitų dalykų, sieksime rekordo, kviesime agentūrą „Factum“ užfiksuoti tą rekordą. Miestiečiai galės nusipirkti balių, turėsime specialių maišiukų po tris kilogramus ir didelių maišų. Net ir pristatymą į namus Vilniuje organizuosime nemokamai“, – sakė V.Urba.

Mugės metu vyks ir Lietuvos barbekiu čempionatas, viliosiantis maisto kvapais. O kolekcininkas iš Panevėžio pristatys senovinių lygintuvų ekspoziciją.

Mugė vyks nuo penktadienio iki sekmadienio, rugsėjo 13-15 dienomis, Gedimino prospekte nuo Katedros iki Lukiškių aikštės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas