Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Scenoje susitiko trys Keistuolių kartos

Dvidešimtus savo kūrybinės veiklos metus sekmadienį pradėjo Keistuolių teatras, pakvietęs mažus ir jau užaugusius vaikus bei jų tėvelius į du sezono atidarymo koncertus „Linkėjimai Keistuoliams“. Renginio vedėjai – Dirigentas ir Boba – skaitė vaikų prieš koncertus parašytus linkėjimus, žiūrovus tradiciškai privertė pajudėti ir pristatė visas tris Keistuolių teatro kartas, kurios dainavo garsias dainas iš žiūrovų jau pamėgtų spektaklių.
Keistuolių teatro sezono atidarymas
Keistuolių teatro sezono atidarymas / Audrės Domeikaitės nuotr.

Pasiilgusius Keistuolių žiūrovus prieš koncertus pasitiko spektaklių personažai, kurie kvietė kartu su jais rašyti, eiliuoti, piešti ar atsistojus prieš kamerą nusifilmuoti linkėjimus Keistuolių teatrui. Vaikai galėjo ranką paspausti ar nusifotografuoti su Didžiai Kiškiu, Boba, Antimi, Zuikiu, Vaiku ir kitais personažais iš Keistuolių spektaklių.

„Aš esu šio koncerto dirigentas, o čia šio koncerto Boba. Mes esame Keistuoliai. Bet ne tik mes – jų pilna salė. Kas gi daugiau, jei ne keistuolis, supras kitą keistuolį“, – klausė sezono atidarymo vedėjas, primindamas, kad visi Keistuoliai kartu jau 20 metų.

„Ne Keistuolis tiek metų – neištvertų“, – džiūgavo Boba, palydėta griausmingais plojimais.

Už žiūrovų sulinkėtus gerus žodžius Keistuolių pasaulio gyventojai atsilygino dainomis, priminusiomis matytus spektaklius – „Dūkstantmečio kurmis“, „Zuikio paveikslėliai“, „Atsargiai – Žiurkius“, „Nepaprasto orkestro koncertas“ ir kt.

Susirinkusieji kartu su Boba darė mankštą, o su Dirigentu iš spektaklio „Nepaprasto orkestro koncertas“ vaidino būgnus. Tačiau daugiausia jėgų, šūksnių ir plojimų publika skyrė Gyvo garso Keistuolių orkestrėliui – brandžiausiems ir geriausiai pažįstamiems Keistuoliams: Ilonai Balsytei, Aidui Giniočiui, Dariui Auželiui ir Andriui Kaniavai. Kartu su jais visi prisiminė legendines dainas, pirmą kartą nuskambėjusias prieš 20 metų – „Varna Albertina“, „Kurmio Ernesto dainelė“, „Geltonų plytų kelias“. Šią dainą scenoje atliko ne tik senieji personažai, bet ir žiūrovams prisistatę jaunieji aktoriai, kurie netrukus scenoje prikels „Smaragdo miesto burtininką“ antram gyvenimui.

Paskutinei sezono atidarymo koncerto dainai scenoje susirinko visos trys Keistuolių kartos, kurios žiūrovams į salę paleido popierinius lėktuvėlius su šilčiausiais linkėjimais ir paragino atsistojusius gerbėjus visada prisiminti šio sezono šūkį: svarbiausia įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento