Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seimas paskyrė du Valstybinės kultūros paveldo komisijos narius

Seimas, vadovaudamasis Valstybinės kultūros paveldo komisijos įstatymu ir atsižvelgdamas į Seimo Kultūros komiteto teikimą, atleido kadenciją baigusias Valstybinės kultūros paveldo komisijos nares Andrijaną Filinaitę ir Jūratę Markevičienę, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Seimo nariai
Seimo nariai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Filinaitė taip pat paskirta šios komisijos nare naujai kadencijai. Kartu komisijos nare paskirta ir Erika Kielė.

„Valstybinės kultūros paveldo komisijos misija yra itin svarbi. Ji turi suderinti tai, kas mums labai svarbu – apsaugoti mūsų turtingą kultūros paveldą ir jį išsaugoti ateities kartoms, bet taip pat ji turi žiūrėti į tai, kaip tas kultūros paveldas galėtų būti įprasmintas kasdienybėje, kaip mes visi galėtume juo džiaugtis, į jį ateiti, apžiūrėti ir kaip įmanoma patys labiau suvokti, kodėl jis yra toks svarbus ir brangus. Manau, kad šitos dvi kandidatės tai supranta, ir labai džiaugiuosi, kad jos galės pradėti dirbti jau artimiausiu metu mums pritarus“, – pritarti kandidatūroms kvietė seimo pirmininko pavaduotojas, Laisvės frakcijos narys Vytautas Mitalas.

Seimo nutarimui „Dėl Valstybinės kultūros paveldo komisijos narių“ pritarė 107, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė 10 Seimo narių. Nutarimas įsigalioja 2021 m. gegužės 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas