„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šilalės rajone įsikurs Pienių respublika

„Pienių vynas daugeliui asocijuojasi tik su daina. Tačiau šis vynas yra, ir netgi labai skanus“, – sakė Nacionalinės vyndarių asociacijos pirmininkas Dalius Marcinkevičius.
Pienės
Pienės

Šeštadienį Šilalės rajono Bokštų kaimas taps Pienių respublika.

Su pražydusiomis pienėmis prasideda vyndarystės sezonas. Dešimčiai litrų šio vyno pagaminti prireikia priskinti maždaug penkiasdešimties litrų pienių žiedų. Vynui reikalingi tik geltonieji žiedeliai, žalioji dalis atskiriama. „Žiedai plikomi ir užpilami cukrumi, vėliau nusunkiama ir vėl plikoma, galop pridedama mielių ir taip laikoma kelis mėnesius”, – aiškino vyndarys.  Jis pasakojo dar nesutikęs nė veno, kuriam šis vynas nepatiktų. Vynas daugeliui asocijuojasi su midumi ir paragavus primeną salsvą medaus skonį.

Žiedai šiam vynui renkami atokesnėse vietovėse, pievose, kur nepurškiama jokių chemikalų.
„Nuo pienių jau prasideda mūsų sezonas. Pradedamas gaminti vynas iš burokėlių, dilgėlių ir tradicinių vaisių“, – pasakojo D.Marcinkevičius.
Pienių šventėje dalyviai galės paragauti ir išrinkti patį geriausią pienių vyną, bus pinama ilgiausia juosta.

Lietuvoje pienių vyno gamintojų nėra daug. Daugelį atbaido sudėtinga ir kruopšti šio gėrimo gamybos technologija.

Šventės pradžia – 12 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“