Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skleidžiantis tūkstančiams rožių žiedų, Šiauliuose prasideda Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis

Jei nebuvote Šiauliuose vidurvasarį, kai čia vyksta tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis, ko gero, jums sunku įsivaizduoti, koks nepaprastas jausmas klausyti simfoninio orkestro, kai šalia žydi tūkstančiai rožių žiedų. Šiemet 17-ąjį kartą vyksiantis festivalis kviečia šiauliečius ir miesto svečius pasinerti į išsiilgtą menų sintezę.
Šiauliuose prasideda Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis
Šiauliuose prasideda Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis

Per du vasaros mėnesius įvyks 11 pasirodymų: muzikinių, teatrinių, tekstinių kompozicijų. Savo talentais su žiūrovais dalinsis ne tik Lietuvos atlikėjai, bet ir svečiai iš Estijos, Vokietijos, Lenkijos. Kiekvieną liepos ir rugpjūčio savaitę vyksiantys pasirodymai praturtins vasaros vakarus, sukviesdami į išskirtinę erdvę Šiauliuose – Chaimo Frenkelio vilą ir parką.

Festivalis pastaraisiais metais sulaukia daugiau dėmesio ne tik dėl programos įvairumo, bet ir čia žydinčio įspūdingo rožyno. 2018 m. pavasarį vilos parke mecenato Stanislovo Grušo dėka buvo įkurtas secesinio stiliaus beveik 1,5 tūkst. rožių krūmų rožynas, kuris pirmaisiais žiedais pradeda džiuginti jau birželį. Parke vyksta ne tik festivalis, čia atidaryta ir iki rugsėjo pabaigos veiks Lietuvos šiuolaikinės skulptūros paroda „Lūžis“, organizuojamos ekskursijos.

Simboliška, kad sužydus visoms rožėms, jų fone šventinę – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) – dieną atidaromas vasaros festivalis. Remiantis susiformavusiomis tradicijomis, festivalio atidarymas yra nemokamas, o vakaro pabaigoje jį vainikuoja kartu su viso pasaulio lietuviais 21 val. giedama „Tautiška giesmė“. Šiemet XVII festivalį atidarys vokalinė grupė „Jazz Island“ (vadovas Artūras Novikas) ir Šiaulių kamerinis orkestras (meno vadovas Vilhelmas Čepinskis). Diriguos festivalio meno vadovas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Robertas Šervenikas.

Dar kitą savaitę vilos Koncertinėje salėje skambės fortepijoninis Johano Randvere (Estija) ir Justo Šerveniko (Lietuva) duetas, liepos 23 d. savo energija dalysis saksofonų kvartetas „Blattwerk“. Iš Vokietijos atvykę atlikėjai pasirodys Chaimo Frenkelio vilos parko scenoje ir Žemaičių muziejuje „Alka“. Plečiantis festivalio geografijai, Telšiuose vasaros festivalio koncertas vyks jau antrus metus iš eilės.

Šiauliuose prasideda Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis
Šiauliuose prasideda Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis

Nebus pamiršti ir mažieji šiauliečiai – specialiai jiems vilos parke „Labaiteatras“ atliks muzikinį spektaklį, kviesiantį keliauti aplink pasaulį. Liepą pabaigs intriguojanti tekstinė-muzikinė kompozicija „Šeštasis Dievo įsakymas: Nežudyk“. Dar keturi įspūdingi pasirodymai laukia ir rugpjūtį.

Visa festivalio programa skelbiama festivalio organizatoriaus – Šiaulių „Aušros“ muziejaus – svetainėje – www.ausrosmuziejus.lt.

Už palaikymą jau 17-ą kartą organizuojant festivalį ir žymią finansinę paramą „Aušros“ muziejus itin dėkingas Šiaulių miesto savivaldybei, Lietuvos kultūros tarybai ir ilgametei rėmėjai UAB „Sabalin“. Bilietus platina „TicketMarket“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas