Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės „Muzikos galerijoje“ – V.Šoblinsko gamtos fotografijų paroda

Gamtą fotografuojantis Valdemaras Šoblinskas ketvirtadienį sostinės „Muzikos Galerijoje“ pristatys pirmąją savo parodą „Neužsimerk švytėjimui“, skirtą perteikti rudens grožį.
Valdemaras Šoblinskas
Valdemaras Šoblinskas / „Facebook“ nuotr.
Temos: 2 Paroda Fotografija

„Gamtos pasaulis yra visai kitoks, negu dauguma mūsų mato ir mano. Šiandieninė tele ir macro optika bei kompiuterinės galimybės leidžia iš arčiau pasižiūrėti į mus supantį pasaulį, kuris yra daug spalvingesnis ir sudėtingesnis, negu atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Paukščių plunksnų spalvos ir atspalviai, vabzdžių akių sandara, drugelių sparnų geometrija, augmenijos grožis, žiemos kuriamos ledo ir sniego figūros, ugnies pavidalai yra vertingi meninės kūrybos objektai, leidžiantys fiksuoti gamtos pasaulio išskirtinumą.

Beprotiškas šiuolaikinio žmogaus gyvenimo tempas ir užimtumas dažnam mūsų nepalieka nei laiko, nei jėgų atrasti šalia mūsų besiskleidžiantį pasaulį. Ši fotografijų paroda skirta perteikti rudens kuriamų paveikslų grožį bei emociją iš kitokios perspektyvos“, – taip parodą pristato jos organizatoriai.

V.Šoblinskas gimė 1960 metų balandžio 27 dieną Mažeikių rajono Tirkšlių miestelyje. Nuo 1978 iki 1983 studijavo Vilniaus universitete, Istorijos fakultete, kur įgijo istoriko, istorijos ir visuomenės mokslo mokytojo kvalifikaciją.

Baigęs studijas dirbo istorijos mokytoju Barboros Radvilaitės mokykloje ir Gabijos gimnazijoje, Vilniaus miesto Švietimo ir jaunimo reikalų skyriaus inspektoriumi bei vedėjo pavaduotoju ugdymui, Pedagogų profesinės raidos centro švietimo vadybos skyriaus vyresniuoju specialistu, Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakulteto prodekanu.

Šiuo metu dėsto Vilniaus kolegijos Pedagogikos fakultete, vadovauja projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas