Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sostinės „Tautų mugėje“ – dėmesys bendruomenėms

Rugsėjo 14–16 dienomis sostinės gyventojus ir svečius Gedimino prospekte pasitiks tradicinė „Tautų mugė“. Renginio organizatoriai teigia, kad šįmet mugė orientuosis ne tik į tautines mažumas, bet ir į kitokio pobūdžio bendruomenes, pavyzdžiui, veganus.
Vilniuje vyksta Tautų mugė
Vilniuje vyksta Tautų mugė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Penktadienio popietę Gedimino prospekte įsikurs amatininkai, kultūrinio ir kulinarinio paveldo meistrai iš daugiau nei 16 skirtingų Lietuvoje gyvenančių tautų“, – rašoma pranešime žiniasklaidai, kur pristatoma visa mugės programa.

Prie Žemaitės skvero – programa knygų mėgėjams

16 valandą, V.Kudirkos aikštėje paskelbus oficialų mugės atidarymą, muzikinę programą tęs svečiai iš Gdansko, Vilniaus kolegijos ir Vilniaus universiteto studentai, Senamiestyje vyks gatvės teatro festivalio teatralizuotos eitynės ir festivalis „Šimtmečio mozaika“.

Totorių gatvėje visas tris dienas tęsis „Vegfest LT Vilniaus Ruduo“ renginys, propaguojantis veganizmą, augalinę mitybą ir sveiko gyvenimo būdą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniuje vyksta Tautų mugė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniuje vyksta Tautų mugė

Renginyje ketina dalyvauti pusšimtis veganiškų verslų iš visų Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir kitų šalių.

Veiklos ras ir knygų mėgėjai – užsienio autorių literatūra įvairiomis kalbomis gundys Vilniaus bukinistų programa „Tautų knygos“, surengta prie Žemaitės skvero.

Šeštadienį – pažintis su Brailio raštu

„Praėjusių metų mugės atidarymas ir didžioji dalis vykusių renginių buvo verčiami į gestų kalbą, šiemet, bendradarbiaujant su Lietuvos Aklųjų ir silpnaregių sąjunga, dėmesys skiriamas akliesiems“, – teigia renginio organizatoriai.

Antrąją mugės dieną, šeštadienį nuo 16 val., V.Kudirkos aikštėje mugės svečiai galės susipažinti su Brailio raštu ir knygomis, išspausdinti savo vardą Brailio rašto mašinėle, o vėliau – užrištomis akimis sudalyvauti golbolo treniruotėje, kurią ves Lietuvos Golbolo rinktinė, 2016-aisiais Rio olimpiadoje iškovojusi auksą.

Nuo 11 valandos iki pat vakaro V.Kudirkos aikštėje mažųjų mugės dalyvių lauks sveikų atradimų trasa.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniuje vyksta Tautų mugė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniuje vyksta Tautų mugė

13 valandą Odminių skvere visų mugės svečių lauks tautinių bendrijų vaišės.

Nuo 18.30 val. mugės scenoje V.Kudirkos aikštėje vakarą vainikuos ir muzikinę šventę surengs svečiai iš Gdansko, atmosferą šildys rytietiški šokiai, o nuo 20 val. scenoje pasirodys populiariosios muzikos projektas „The Beatles Tribute LT“.

Sekmadienį – Migloko pasirodymas

Sekmadienį nuo 12 valandos aktyvaus laisvalaikio mėgėjai Lukiškių aikštėje bus kviečiami sudalyvauti „Tautų mugės“ šeimų krepšinio turnyre bei varžybose „Herojai linksmais ratais“, kur suaugusieji trasoje varžysis vairuodami vaikiškus dviračius.

„Varžybų tikslas – ne tik kuo greičiau įveikti trasą, bet ir išsiskirti savo spalvingu kostiumu, kurį kasmet dalyviai ruošia dar prieš mugės savaitgalį“, – pasakoja organizatoriai.

Vienas paskutiniųjų mugės akcentų bus atlikėjos Migloko koncertas, kuris prasidės 15 valandą V.Kudirkos aikštėje. Po koncerto vyks Tautų mugės uždarymas. Jo metu bus renkamas bei apdovanojamas milijoninis mugės lankytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas