Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Striptizo ereliai” keičia profesiją?

Iki šiol klausėme, kas turi nutikti vyrų gyvenime, kad jie nuspręstų šokti striptizą? Atsakymą, kodėl jie šoka ir kaip jiems sekasi tai daryti, šiandien galėtų duoti daugiau nei 40 tūkstančių „Domino“ teatro žiūrovų Lietuvoje, mačiusių kultinę komediją „Striptizo ereliai“.
Pavadinimas
„Striptizo ereliai” keičia profesiją? / „Domino teatro“ nuotr.

Artėjant rudeniui visų, kurie jau matė spektaklį, ir tų, kurie dar nespėjo, klausiame, ar jie jau girdėjo gandus, kad „Striptizo ereliai“ planuoja keisti profesiją? Stovėdami ant ekonominės krizės slenksčio, net ir išdidieji striptizo šokėjai pradėjo svarstyti, ar ne laikas būtų susirasti „rimtą“ darbą? Madingų kvalifikacijos keitimo kursų jiems neprireiks tik dėl vienos priežasties – nes jie „ereliai“!

Geriau „seimūnai“ ar duobkasiai?

Vienas iš labiausiai žiūrovų pamėgtų „Striptizo erelių“ – Eimutis Kvoščiauskas, spektaklyje atliekantis įsimintiną numerį su pripučiama lėle, pasakojo, kad visa „erelių“ trupė iš tikrųjų „keis profesiją“. Aktorius atskleidė, kad „ereliai“ tapo visuomeniniu reiškiniu, priverčiančiu kvatotis įvairaus amžiaus ir socialinės grupės vyrus ir moteris, tačiau net ir „pakeitus profesiją“ jie toliau šoks striptizą.

Paklaustas, kokios profesijos atstovais galėtų tapti „Striptizo ereliai“, aktorius tik pajuokavo, kad, jei spektaklio personažai prieštaraudami visiems savo įsitikimams ėmė šokti viliotinį, vadinasi, iš jų galima tikėtis bet ko. Jis taip pat susimąstė, kad jo kuriamas personažas galėtų susižavėti netgi cirko artistų ar akrobatų profesija. „Žinoma, kadangi šiuo metu Seime klounų tikrai netrūksta, tai ir mes galėtume tapti Seimo „ereliais“, bet yra ir tokių profesijų, kurių, manau, „Striptizo ereliai“ tikrai nesiimtų. Pavyzdžiui, duobkasių, nes jiems būtų per daug liūdna“, – juokavo jaunas ir itin talentingas aktorius E. Kvoščiauskas.

Visiškai kitokios nuomonės buvo Belgą vaidinantis Juozas Gaižauskas. „Aš manau priešingai – jie drąsiai galėtų tapti itin linksmais duobkasiais, ypač žinant mano personažą. Belgas visada padeda klebonui ir turi polinkį ritualams. Sunkiai juos įsivaizduočiau dirbant Seime, nors, gerai pastebėjo Eimutis, žiūrint į dabartinį Seimą, gal ir ten galėtų įsidarbinti“, – rimtu veidu juokavo aktorius J. Gaižauskas. Jis tikino, kad „Striptizo ereliai“ galėtų tapti bet kuo: kosmonautais, baleto šokėjais, televizijos kūrėjais, pensininkų prižiūrėtojais ar net greitosios pagalbos gydytojais.

„Striptizo ereliai“ taps socialiniais darbuotojais?

Garsus aktorius, režisierius ir choreografas Gytis Ivanauskas sakė, kad „Striptizo ereliai“ tapo dideliu ažiotažu visuomenėje: spektaklio personažai – bedarbiai, sutikę šokti striptizą, todėl jiems bet koks amatas nebeatrodo baisus. „Spektaklyje herojai iš bedarbių tampa šokėjais, todėl nemanau, kad jie taip aukštai iškilę, norės persikvalifikuoti ir tapti, pavyzdžiui, šiukšliavežiais arba krovikais. Manau, kad jiems reiktų pagalvoti apie dvasinį peną ir tapti socialiniais darbuotojais ar bent jau šokių mokytojais“, – šmaikštavo humoro nestokojantis G. Ivanauskas. Aktoriaus teigimu, „Striptizo erelių“ skiriamasis bruožas yra tai, kad jie visi yra viena „chebra“, o jo kuriamas herojus yra itin išskirtinis. „Manau, kad mano personažas galėtų susižavėti gyvenimo būdo vadybininko profesija, domėtis mada, aukštakulniais, tapti įvaizdžio ir stiliaus kūrėju“, – samprotavo „Domino“ teatro aktorius G. Ivanauskas.

 Ereliai galėtų prisijungti prie Lietuvos krepšinio rinktinės

Populiarus teatro aktorius ir laidų vedėjas Dalius Skamarakas, spektaklyje „Striptizo ereliai“ vaidina Šefą, todėl, jo nuomone, šio personažo svajonė būtų tapti didelės pramogų ir verslo įmonės vadovu. „Manau, kad jis tikrai mielai sutiktų tapti visos Lietuvos „šefu“, tačiau tokio darbo jam tikrai niekas nesiūlys“, – juokavo neseniai tėčiu tapęs aktorius D. Skamarakas.

Aktoriaus teigimu, yra visa jūra profesijų, kurios atstovais galėtų tapti „Striptizo ereliai“, tačiau jie niekada negalėtų tapti pačios kilniausios profesijos atstovais – motinomis. D. Skamarakas sakė, kad Lietuvos kelių „ereliams“ galėtų palinkėti tik sveiko proto, o štai prie krepšinio rinktinės „erelių“ ir pats mielai prisijungtų. „Jei tik Lietuvos krepšinio rinktinei pritrūktų vyrų, mes visada esame pasiruošę ir, manau, nė vienas „Striptizo erelis“ neatsisakytų“, – šmaikštavo „Striptizo erelių“ aktorius Dalius Skamarakas.

„Striptizo erelių“ tęsinys – ne gandai

„Domino“ teatras kiekvieno sezono metu stengiasi nudžiuginti savo žiūrovus, kas kartą pristatydamas vis naujas situacijų komedijas, tačiau projektas, prie kurio šiuo metu intensyviai dirbama bus pirmasis tokio pobūdžio spektaklis, pasakojo teatro vadovas E. Baranauskas.

Kas vaidins naujajame spektaklyje? Gal spektaklyje vaidins ne tik vyrai? Ar antrojoje dalyje „Striptizo ereliai“ atliks kitokius pasirodymus? Ar spektaklį režisuos tas pats režisierius? Koks tai bus spektaklis? Kada galime laukti premjeros? Deja, atsakymų į visus šiuos klausimus gauti nepavyko, tačiau E. Baranauskas pažadėjo, kad „Striptizo ereliai“ nuo teatro scenos niekur „neišsikris“. „Šiuo metu yra derinamos visos sąlygos su projekto kūrėjais. Naujasis projektas bus ne tik teatro projektas, todėl šiuo metu vyksta intensyvios derybos su galimais partneriais. Iki šiol neteko daryti jungtinio projekto, todėl mums visiems tai bus didelis iššūkis. Jau šiandien žinome, kad kartu su Lietuvos menininkais prie projekto taip pat dirbs mažiausiai dviejų užsienio šalių atstovai“, – į detales nesileido teatro vadovas E. Baranauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai