Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Turandot“ premjera: pasaulinio garso režisierius lenkiasi Lietuvos publikai

​​​​​​​Penktadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) – Giacomo Puccini operos „Turandot“ premjera. Jau šeštadienį garsusis amerikiečių režisierius Robertas Wilsonas su savo bendražygiais palieka Vilnių.
Opera „Turandot“
Opera „Turandot“ / LNOBT nuotr.

Šio pastatymo pasaulinė premjera 2018 m. lapkričio 30 d. įvyko Madrido Karališkojo teatro („Teatro Real“) scenoje. Vilniuje kartu su R.Wilsonu viešėjo šio pastatymo režisūros bendraautorė Nicola Panzer, scenografijos bendraautorė Stephanie Engeln, šviesų dizaino bendraautoris John Torres, kostiumų dailininkas Jacques‘as Reynaud, perukų ir grimo dailininkė Manu Halligan.

R.Wilsono režisuota G.Puccini opera „Turandot“ – tai bendras Madrido Karališkojo teatro, LNOBT, Toronto „Canadian Opera Company“ ir Hiustono „Grand Opera“ pastatymas. Pats R.Wilsonas šiame pastatyme ėmėsi ne tik režisieriaus, bet ir scenografo bei šviesų dailininko vaidmens.

LNOBT naujojo „Turandot“ pastatymo muzikos vadovu tapo dirigentas Modestas Pitrėnas. Pirmajame premjeriniame spektaklyje dainuoja Sandra Janušaitė, Kristian Benedikt, Olegs Orlovs (Latvija), Marco Spotti (Italija), Eugenia Dushina (Rusija), Vicenčas Esteve (Ispanija), Juanas Antonio Sanabria (Ispanija), Steponas Zonys, Arūnas Malikėnas.

Kiti šio sezono „Turandot“ spektakliai LNOBT vyks kovo 2, 8 ir 9 ir balandžio 6 dienomis. Laisvų vietų juose nebėra, atkakliausi operos gerbėjai teatro kasose gali įsigyti tik bilietų stovėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas