Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ukrainos palaikymo renginys – Klaipėdos Skulptūrų parke balandžio 1-ąją

Iš Ukrainos nuo jau lygiai mėnesį trunkančio karo pradžios pabėgo beveik 4 mln. žmonių, iš kurių jau per 30 tūkstančių atvyko ir į mūsų šalį, tarp kurių apie 4 tūkstančiai – jau Klaipėdoje. Lietuvos gyventojai ir organizacijos skiria visas pastangas, siekiant padėti šiems žmonėms kuo tik gali.
Klaipėdos skulptūrų parko ekspozicija
Klaipėdos skulptūrų parko ekspozicija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

J. L. Vynerio fondas taip pat prisideda prie šių iniciatyvų ir balandžio 1 dieną (penktadienį) kviečia visus klaipėdiečius būti solidariais su ukrainiečiais ir sudalyvauti J. L. Vynerio fondo organizuojamuose renginiuose Skulptūrų parke.

Nuo 18 val. visi miestiečiai kviečiami į Skulptūrų parką dalyvauti Ukrainos žmonių palaikymo renginyje, kurio metu bus paminėtas filantropo J. L. Vynerio 227 metų gimtadienis bei kultūrinė programa, kurią surengs ukrainiečių ir lietuvių kolektyvai.

Koncerto metu dalyvaus ir projekto „Lietuvos balsas“ finalininkė Edita Bodrovaitė-Rukienė, kuri atliks 2016 m. Eurovizijos nugalėtojos Jamala dainą „1944“ bei kitus kūrinius.

Renginio dalyviai nemokamai bus vaišinami Ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ paruoštais tradiciniais ukrainiečių patiekalais – keptomis pampuškomis, barščiais, arbata. Taip pat dovanų kiekvienas gaus ir Gerumo sėklų (dekoratyvinių saulėgrąžų gėlių) pakelį, papuoštų Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro darbeliais.

Simboliška, kad šią dieną minint J. L. Vynerio gimimo metines, bus dalinamos Ukrainos simboliu esančios saulėgrąžos gėlių sėklos. O juk J. L. Vyneris kaip tik prekiavo gėlių sėklomis, per kurias sukaupęs didelį
kapitalą – savo testamentu paliko tai miesto vaikų ir gyventojų gerovei.

“Esu tikra, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas ir klaipėdietis yra pasiruošęs ne tik morališkai, bet ir kitais būdais prisidėti prie pagalbos mūsų kaimynams ukrainiečiams suteikimo, tad pabūkim kartu su jais šiuo sunkiu ir tragišku Ukrainos tautai metu” – teigia J. L. Vynerio fondo vadovė Milisenta Misevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas