Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

VCF intriguoja: laukia šokolado ir arbatos degustacijos, „AeroPress“ filmas, kavos ragavimo dirbtuvės

Ateinantį savaitgalį vyksianti kavos šventė „Vilnius Coffee Festival“ (VCF) visus smalsuolius kviečia ne tik ragauti iš viso pasaulio atkeliavusias kavas, artizaninius gardumynus bei stebėti kavos čempionatus, bet ir gerokai praplėsti savo akiratį pranešimais, filmais ir dirbtuvėmis gausioje VCF edukacijos zonoje, rašoma „Vilnius Coffee Festival“ pranešime spaudai.
Arbatos degustacija Giedrė Prievelytė
Arbatos degustacija Giedrė Prievelytė

Šiemet po 2 metų pertraukos sugrįžtančios, didžiosios kavos šventės edukacijos zona siūlys įvairiapusę kavos patirtį visiems festivalio dalyviams. „Vilnius Coffee Festival“ daug įdomaus turinio paruošė ir prisiekusiems kavos pasaulio mylėtojams, ir tiesiog smagiai laiką praleisti norinčioms šeimoms su vaikais, o 70 metų ir vyresniems senjorams durys į festivalį atviros nemokamai.

Šiai edukacinei misijai įgyvendinti prie festivalio prisijungė visiems gerai žinomų kavos namų ir kavos mokyklos „Crooked Nose & Coffee Stories“ įkūrėjas Emanuelis Ryklys.

„Į renginį pakvietėme Ukrainos kavos atstovus, iš kurių išgirsime tiek pranešimą apie šios mums brangios šalies kavos bendruomenę, tiek, tikiuosi, pavyks paragauti ir Ukrainos skrudintojų kavos. Be to, turėsime vieno populiariausių pasaulio kavos žurnalų „Standard“ atstovę, kuri pristatys su kokiais iššūkiais susiduria popierinis žurnalas. Vietinių smalsuolių lauks keletas nacionalinės svarbos kavos temų: iš gerbiamo profesoriaus Rimvydo Laužiko išgirsime Lietuvos kavos istoriją“, – keletą iš gausybės programos dalių atskleidžia E.Ryklys.

Ne ką mažiau įdomu bus ragauti ir bendrauti su vietiniais ir atvykusiais skrudintojais, kurie kvies į pakankamai egzotiškas kavos degustacijas. Desertui lauks dvi unikalios degustacijos – šokolado ir arbatos – bei filmas apie, ko gero, šiandien įdomiausią ir originaliausią kavos įrankį „AeroPress“.

Šokolado degustacija Justas Duchovskis
Šokolado degustacija Justas Duchovskis

E.Ryklys pabrėžia, kad kavą supranta ne tik kaip skanų tamsų gėrimą, bet ir kaip humanitarinį mokslą, todėl „Vilnius Coffee Festival“ edukacijos zonos programa irgi buvo kuriama atsižvelgiant į kavos kultūrą, istoriją, bendruomeniškumą, socialinį fenomeną, o ne tik į kavos „tiksliąją“ pusę.

„Neretai kavos pasaulyje dominuoja vis naujesnės technologijos, gudresni kavos ruošimo įrankiai. Smagu pabendrauti su kolegomis skrudintojais ar baristomis, tačiau Vilniaus kavos festivalyje, manau, pavyks sukurti pakankamai subalansuotą kavos technologijų, mokslo, istorijų bei kultūrinės edukacijos receptą“, – intriguoja jau daugiau kaip dešimtmetį šioje industrijoje dirbantis kavos skrudintojas ir edukatorius E.Ryklys.

Emanuelis Ryklys
Emanuelis Ryklys

Kviečiame susipažinti su pilna renginio ir edukacijos zonos programa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas