Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus etninės kultūros centrui vadovaus S.Daugirdienė

Vilniaus miesto savivaldybė paskyrė naująją Vilniaus etninės kultūros centro direktorę – 2021 m. rugpjūčio 20 d. įstaigai vadovauti pradėjo Sandra Daugirdienė. Ji yra įgijusi filosofijos bakalauro bei viešojo administravimo magistro laipsnius, centre dirba jau šešerius metus, o nuo 2018 m. spalio jau laikinai ėjo direktorės pareigas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sandra Daugirdienė
Sandra Daugirdienė / Asmeninio archyvo nuotr.

S.Daugirdienė pažymi, kad ilgametė pažintis su centru leidžia geriau įvertinti ir ateities viziją: „Esu „žmogus iš vidaus“ ir puikiai pažįstu įstaigą. Galiu aiškiai, remdamasi realia situacija, identifikuoti jos stipriąsias puses bei tobulintinas sritis. Tai, kad man teko proga ir laikinai vadovauti, laikyčiau vienu iš privalumų, kurie leis užtikrinti nepertraukiamą įstaigos veiklos tęstinumą ir aukščiausių tikslų siekimą. Džiaugiuosi įstaigos darbuotojais ir tuo, kad per daug metų tapome puikia komanda, drąsai ir ryžtingai siekiančia bendrų tikslų, tad pasitinkame rudenį ir nekantriai laukiame, kada imsimės naujų veiklų“.

Vilniaus etninės kultūros centro direktorius yra atsakingas už sėkmingą įstaigos darbo organizavimą teikiant kultūrines ir edukacines paslaugas.

Vilniečiams gerai pažįstami ir pamėgti įstaigos organizuojami rudens ir pavasario lygiadienių, Užgavėnių, Kalėdų-advento laikotarpio renginiai, Tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“. S.Daugirdienės teigimu, bus stengiamasi išlaikyti šių renginių tradiciškumą, tačiau kartu siekiama įnešti ir naujovių, praturtinti renginius, kelti jų kokybę, dar labiau pritraukti, sudominti visuomenę.

Naujoji direktorė sieks stiprinti įstaigos veiklos kryptis, palaipsniui jas plėsti ir įvesti pokyčių, naujovių, stiprinti įstaigos bendradarbiavimą su kitomis valstybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis, plėsti finansavimo šaltinius, tvirtinti įstaigos tarptautiškumo dėmenį: „Mano tikslas, kad Vilniaus etninės kultūros centras taptų dar ryškiau matoma ir atvira kultūros įstaiga, kuri gebėtų kurti patrauklų turinį ir pristatyti etninės kultūros reiškinius šiuolaikiniam žmogui. Įstaiga savo veikla turi skatinti vilnietį ar miesto svečią aktyviai domėtis tradicija ir ją pažinti, patraukliais būdais ir formomis kviesti šiuolaikinį žmogų atsigręžti į savo šaknis, interpretuoti, kelti klausimus etninės kultūros plotmėje.“

Kitais metais savo veiklos 30-metį švęsiantis Vilniaus etninės kultūros centras ruošia specialią šiai progai skirtų renginių programą, taip pat kartu su kitomis Vilniaus miesto kultūros įstaigomis jau dabar aktyviai rengiasi artėjančiam Vilniaus 700 metų jubiliejui, rengia ir šiai miesto sukakčiai skirtus renginius ir iniciatyvas, į kurias kvies jau įsibėgėjus rudeniui. Įstaiga didžiuojasi rengiama paraiška, kuria bus siekiama, kad šiaudinių sodų rišimo tradicija būtų įrašyta į UNESCO Reprezentatyvųjį žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą.

Šiaudiniai sodai yra tapę savotiška centro vizitine kortele – be kitų edukacijų (žvakių liejimo, keramikos, karpinių, juostų vijimo ir pynimo, kalendorinių švenčių atributų gamybos užsiėmimų), čia itin daug dėmesio skiriama sodų rišimo mokymams, taip pat – informacinių leidinių apie šią tradiciją rengimui. Vilniaus etninės kultūros centro pastangomis šiaudų sodų rišimo tradicija 2017 m. įtraukta į nacionalinį Nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas