Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė patvirtino J.K.Chodkevičiaus minėjimo 2021 metais programą

Seimui 2021 metus paskelbus Jono Karolio Chodkevičiaus metais trečiadienį Vyriausybė patvirtino Krašto apsaugos ministerijos (KAM) parengtą programą, skirtą atminti vieną iškiliausių Lietuvos istorinių asmenybių. J.K.Chodkevičius buvo Lietuvos didysis etmonas, Vilniaus vaivada, Žemaičių seniūnas bei ėjo kitas valstybei, Abiejų Tautų Respublikai (ATR) svarbias pareigas. Planuojami renginiai vyktų Vilniuje, Kaune, Kretingoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Švedus parklupdęs didysis LDK etmontas Jonas Karolis Chodkevičius
Švedus parklupdęs didysis LDK etmontas Jonas Karolis Chodkevičius

„2021 m. sukanka 400 m. nuo Jono Karolio Chodkevičiaus mirties. Ši data yra derama proga prisiminti vieną iškiliausių Lietuvos istorinių asmenybių, garsų 16-17 a. Lietuvos ir Lenkijos karo vadą ir Lietuvos valstybės veikėją. J.K.Chodkevičiaus darbų svarbą ir reikšmę visuomenei primins ir atskleis įvairūs renginiai, laidos, parodos ir leidiniai“, – rašoma pranešime.

Su renginių programa galite susipažinti – čia.

J.K.Chodkevičiui atminti bus sukurtas medalis, atminimo lentos.

Numatyta, kad Lietuvos nacionalinis dailės muziejus įrengs istorinę karo palapinę kaip specialų edukacinių renginių centrą Chodkevičių rūmų kieme Vilniuje. Vytauto Didžiojo karo muziejus parengs interaktyvią virtualią parodą apie J.K.Chodkevičių bei Lietuvos ir Lenkijos jungtinės kariuomenės pergalei prieš Osmanų imperijos kariuomenę ties Chotynu paminėti.

Jonas Chodkevičius
Jonas Chodkevičius

Numatomi renginiai ir Kretingoje – mieste, kurio įkūrėju laikomas J.K.Chodkevičius. Apie šią asmenybę ir jo gyvenimo laikmetį pasakos specialiai sukurtos laidos, kurios bus transliuojamos Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos kanaluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas