Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

XV-asis tarptautinis folkloro festivalis „Saulelė raudona“ kviečia į Plungę

Birželio 14-16 dienomis Plungėje vyks tarptautinis folkloro festivalis „Saulelė raudona“, kuris Plungėje yra rengiamas kas 2 metus. Festivalis organizuojamas, siekiant puoselėti įvairių Lietuvos regionų folklorą, etnines tradicijas bei supažindinti plungiškius ir miesto svečius su skirtingų Lietuvos regionų ir kitų šalių tradiciniais šokiais ir dainomis.
Savaitgalį Plungėje vyks folkloro festivalis „Saulelė raudona“
Savaitgalį Plungėje vyks folkloro festivalis „Saulelė raudona“ / Organizatorių nuotr.

Šio festivalio iniciatoriai ir organizatoriai Plungės kultūros centras bei kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“, vadovė Dalia Stasikėlienė. Festivalis vyks Plungės miesto šventės metu, tad taps svarbiu šventės akcentu.

Šiais metais festivalyje dalyvaus folkloro kolektyvai: „Olšina“ iš Čekijos, „Kūzuls" iš Latvijos, „Materinka" iš Ukrainos, „Strops" iš Latvijos, „Gastauta" (Rokiškis), „Senoliai“ (Klaipėda), „Žeiria" (Varėna), „Žibinyčia" (Marijampolė), „Taduja" (Kelmė), „Platelee" (Plateliai), „Šateike" (Šateikiai) ir festivalio „Saulelė raudona" šeimininkai Plungės kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“.

Organizatorių nuotr./Plungėje savaitgalį vyks folkloro festivalis „Saulelė raudona“
Organizatorių nuotr./Plungėje savaitgalį vyks folkloro festivalis „Saulelė raudona“

Penktadienį, birželio 14 d. 17 val. Plungės Senamiesčio aikštėje savo pasirodymais džiugins pirmieji festivalio svečiai iš Čekijos, Latvijos, Ukrainos ir Plungės kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“. 19 val. Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje įvyks festivalio ir miesto šventės atidarymo koncertas su populiariosios klasikos atlikėju Eugenijumi Chrebtovu ir VDU kameriniu orkestru, kuriam diriguos maestro Vytautas Lukočius.

Elly Jerelly nuotr./Eugenijus Chrebtovas
Elly Jerelly nuotr./Eugenijus Chrebtovas

Šeštadienį nuo 10 val. Senamiesčio aikštėje vyks tautodailės ir senųjų amatų mugė. 13.00 val. Plungės Babrungo slėnio estradoje prasidės XV tarptautinio folkloro festivalio „Saulelė raudona“ dalyvių koncertas, kuriame per 300 folkloro atlikėjų sukurs nuostabią tradicinių šokių ir dainų šventę. Po dieninio koncerto Plungės Senamiesčio aikštėje ir prie Florijono paminklo pirmą kartą festivalio dalyviai plungiškius ir miesto svečius įtrauks į „Folkloro ratus“, kur lauks pasidainavimai ir smagūs liaudies žaidimai.

Nuo 16 val. vyks teatralizuota šventinė eisena, o 18 val. Babrungo slėnyje įvyks didysis folkloro festivalio vakaro koncertas, kuriame 12 skirtingų folkloro kolektyvų ne tik iš Lietuvos, bet ir Ukrainos, Čekijos bei Latvijos stebins specialiai festivaliui „Saulelė raudona“ parengtomis programomis. Vakaro svečias gerai žinomas operos solistas ir televizijos laidų vedėjas Liudas Mikalauskas.

Sekmadienį (birželio 16 d.) 11 val. Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje įvyks Liaudies giesmių ir muzikos koncertas, kuriame dalyvaus folkloro ansambliai iš Čekijos, Ukrainos, Latvijos, festivalio šeimininkai „Gondinga" iš Plungės ir „Gastauta" iš Rokiškio.

Organizatorių nuotr./Plungėje vyks folkloro festivalis „Saulelė raudona“
Organizatorių nuotr./Plungėje vyks folkloro festivalis „Saulelė raudona“

Festivalio dienomis Plungės Oginskių parke kviečiame pamatyti Žemaitiško rašto, teksto ir gamtos instaliaciją, tai dar vienas išskirtinis Plungės kultūros centro projektas, inicijuotas kultūros centro direktoriaus Romo Matulio, įgyvendintas dailininkės Viktorijos Venckutės, siekiant įprasminti žemaitiško rašto metus. Vaikštant po parką plungiškiams ir miesto svečiams atsivers žemaitiškų žodžių, dainų, eilėraščių ir posakių lobynai, įamžinti ant baltų audeklų, pabrėžiant žemaitiško rašto ir kalbos autentiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius