Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingas koncertas Raudondvaryje: genijų muzika ir rinktiniai atlikėjai

Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje balandžio 6 d. klausytojų laukia ypatingas koncertas „Baroko perlai“. Šiam kameriniam koncertui susibūrė rinktinės Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro pajėgos. Jaukioje dvaro atmosferoje garsūs Lietuvos muzikantai gros baroko epochos genijų J.S.Bacho, G.F.Händelio, A.Vivaldi ir G.B.Pergolesi šedevrus.
Kamerinis koncertas „Baroko perlai“
Kamerinis koncertas „Baroko perlai“ / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

„Tai – labai harmoninga ir šviesi muzika. Joje nėra destrukcijos – kai jos klausai ar groji, širdis džiaugiasi, tampi laimingesnis“, – sakė koncerto sumanytojas, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro fleitininkas Andrius Radziukynas. Raudondvario dvare vyksiančiame koncerte gros puikūs muzikantai: „Visi jie praktiškai orkestro primarijai, labai gerai išmano muziką, taip pat ir barokinę, yra puikūs kamerinės muzikos atlikėjai“, – gerų žodžių kolegoms negailėjo A.Radziukynas.

Kauno rajono savivaldybės nuotr. /Raudondvario dvaras
Kauno rajono savivaldybės nuotr. /Raudondvario dvaras

Muzikantas neslepia, kad modernusis menas jam dažnai ne toks patrauklus būtent todėl, kad suteikia nusivylimo. „Aš noriu groti tai, kas mane pakylėja aukščiau, suteikia daugiau šviesos ir džiaugsmo. Baroko muzika gali veikti kaip puikus priešnuodis vis labiau įsigalinčiam negatyvumui – jo mūsų gyvenime ir taip per daug“, – mano „Baroko perlų“ siela, fleitininkas A.Radziukynas. Pasak menininko, dabar labai daug destrukcijos, susvetimėjimo, egoizmo, vartotojiškumo – galvojimo tik apie save. „O iš tiesų juk esame vieni su kitais susiję, tik to nenorime pripažinti. Manau, kad turėtume jaustis labiau atsakingi vieni už kitus“, – svarstė A.Radziukynas.

Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje balandžio 6 d. 18 val. vyksiančiame koncerte „Baroko perlai“ gros žymūs Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro muzikantai – fleitininkas Andrius Radziukynas, fagotų grupės koncertmeisteris Andrius Puplauskis, antroji orkestro koncertmeisterė smuikininkė Ieva Sipaitytė, antrų smuikų koncertmeisteris Dainius Narkevičius, kontrabosų grupės koncertmeisteris Arūnas Kučinskas, violončelininkai Povilas Jacunskas ir Arnas Kmieliauskas, smuikininkai Toma Bandzaitytė ir Vytautas Martišius, altininkas Ričardas Vytas, klavesinininkas Andrzej Pilecki.

Koncertas vyks Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje balandžio 6 d. 18 val. Bilietai parduodami VšĮ „Raudondvario dvaras“ kasoje ir internetu bilietai.lt. Bilieto kaina nuo 6,20 iki 11,20 Eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas