Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Žygeiviška pažintis su Liepoja: rekordai, „šimtukininkai“ ir Eurovizijos džiaugsmai

Beveik 6 tūkstančiai žygių entuziastų – tokia minia savaitgalį sugūžėjo į Liepoją siekti asmeninių rekordų ir pažinti laukinės kaimynų kurorto gamtos. Didžiausias pėsčiųjų žygių organizatorius Baltijos šalyse „TrenkTuras“ pakvietė į Coastline Trek’23 su „Eglės sanatorija“, rašoma „TrenkTuras“ pranešime spaudai.
„TrenkTuras“
„TrenkTuras“ / „TrenkTuras“ nuotr.

Ten vieni žygeiviai rinko pirmuosius gyvenime žygių kilometrus, kiti nugalėjo patys save, įveikdami 100 kilometrų trasą. O galvoti apie nuvargusias kojas neleido įvairių renginių, įskaitant eurovizinę karštligę, gausa.

Jūra, smėlis ir saulė

„Gavau savo norimą paplūdimio ruožą ir žaliuojančius miškus. Kaip sakiau bičiuliams, žiūrėkit į paplūdimio tolį – čia nupieštas laimės apibrėžimas. Einu ir man daugiau nelabai ko reikia“, – taip jau aštuntąjį savo įveiktą 100 kilometrų žygį apibūdina šilutiškis Matas Toliušis, internautams dar žinomas kaip „Barzdotas gidas“. Žygių entuziastas džiaugėsi ne tik įkvepiančiu Liepojos kraštovaizdžiu, įdomia trasa, bet ir joje sutiktais žmonėmis. „Nuo senų pažįstamų iki naujų personažų – visi jie tapo mūsų bendrakeleiviais ir gerų pokalbių partneriais iki galo. Einame šeima, dalinamės bendra patirtimi: pritrintų pūslių, nuovargio, skanaus kąsnio, malonaus pokalbio deriniu“, – apie Coastline Trek patirtį pasakoja „Barzdotas gidas“.

O tokių „personažų“ buvo beveik 6 tūkstančiai. Visi jie galėjo rinktis širdžiai (ir, žinoma, kojoms) tinkamiausią trasą. Be rekordinės, save įveikti skatinusios 100 kilometrų distancijos, „TrenkTuro“ meniu dar buvo 75, 50, 25, 16 ir 8 kilometrų maršrutai. Visi jie kvietė į pažintį su įspūdinga Liepojos gamta, Jugendo stiliaus pastatais, Papės švyturiu ir kitais kaimyninio kurorto „perliukais“. Daugiausia žygeivių pasirinko „aukso viduriuką“ – 25 kilometrų trasą. Ją įveikė net 2226 žygeiviai. Viena jų – ištikimoji „TrenkTuro“ žygeivė Ona, kuri iš karto po žygio paminėjo 80-tąjį jubiliejų. Šia proga moteris sulaukė ir „trenkturiečių“ sveikinimų. Toliau pagal populiarumą sekė 16 kilometrų žygis, kuriame finišavo 1273 žmonės.

Tuo metu rekordinę – 100 kilometrų – distanciją įveikė 236 ištvermingiausieji (prie starto linijos stojo 280 žygeivių). Pirmoji su iššūkiu susidorojusi „trenkturietė“ finišavo per 15 valandų ir 22 valandą jau galėjo džiaugtis, ilsinti kojas ir skubėti žiūrėti „Eurovizijos“. Kitiems „šimtukininkams“ prireikė daugiau valandų, bet tai nuotaikos tikrai negadino. Priešingai – žygeiviai džiaugėsi naktinės Liepojos grožiu ir gamtos mistiškumu. Paskutinieji žygeiviai finišo liniją kirto kitą dieną, gerokai po pietų.

Po žygio – pramogos

Kad kilometrai rinktųsi lengviau, visoje trasoje žygeivių laukė valgomos dovanos ir kitos staigmenos. Be sočių pietų pasilepinti dar buvo galima „Activus“ baltyminiais batonėliais bei granola (šią naujieną „trenkturiečiai“ išbandė pirmieji), kelių rūšių „Belvitos“ sausainiais, ilgųjų trasų žygeivius „Vero Cafe“ vaišino kava, neleidusia užmigti ir suteikusia jėgų trasoje. Obuoliais lepino „Antėja“, kuri prieš žygį dar ir skatino pasiskiepyti nuo erkinio encefalito. Generalinis žygio rėmėjas „Eglės sanatorija“ kvietė po žygio atvykti atgauti jėgas, taip pat laimę išbandyti žaidimuose.

„TrenkTuras“ nuotr./„TrenkTuras“
„TrenkTuras“ nuotr./„TrenkTuras“

Visgi labiau nei dovanos ir maistingi skanėstai žygeivius į priekį vedė komandinė dvasia. Kaskart organizuojamoje „Hiatus“ komandinėje įskaitoje laurus susižėrė komanda „Papūsk“ – 22 žygeiviai kartu įveikė 1132 kilometrus. Antroje vietoje – „TrenkTiTos“ su 993 kilometrais, simbolinė bronza atiteko komandai „Activus“, drauge nužygiavusiai 928 kilometrus. Žinoma, medaliais pasidabino visi žygio dalyviai, įskaitant ir keturkojus.

„TrenkTuras“ nuotr./„TrenkTuras“
„TrenkTuras“ nuotr./„TrenkTuras“

Motyvacija nepasiduoti ir kuo greičiau įveikti trasą daliai žygeivių buvo ir jau minėtoji „Eurovizija“. Kas – vieni, kas – su artimaisiais, o kas – su žygyje sutiktais naujais draugais – visi skubėjo šeštadienio vakarą leisti stebint šį dainų konkursą, palaikyti Lietuvos atstovę Moniką Linkytė ir naudotis proga už ją balsuoti. Nežiūrintys „Eurovizijos“ galėjo skubėti į „Muziejų naktį“ – įvairūs Liepojos muziejai ir galerijos kvietė ne tik apžiūrėti ten eksponuojamus meno kūrinius, bet ir pasiklausyti įdomių gidų pasakojimų ar netikėtų koncertų. Žygyje netrūko ir meilės – gegužės 13-tąją buvo minima baltiškoji Valentino diena, tad „TrenkTuro“ komanda ragino dalytis meile ir šiluma ne tik su savo žygių (o gal ir gyvenimo) partneriais, bet visais, sutiktais trasoje.

Kitas „TrenkTuro“ žygis kvies ieškoti paparčio žiedo. Pirmą kartą istorijoje rengiamas žygeiviškas Joninių festivalis. Žygeiviai galės rinktis – žygiuoti dieną ar naktį, o gal ir dieną, ir naktį. Tam bus paruoštos visos sąlygos, o „TrenkTuras“ savo užkietėjusių gerbėjų ar žygių naujokų lauks magiškuosiuose Marcinkonyse, Varėnos rajone. Maudynės, degantys laužai ir skambančios dainos – visa tai jau birželio 23-24 dienomis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius