Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ainis Storpirštis: „Po spektaklio „Kovos klubas“ žiūrovai bus įkvėpti, o gal ir sujaudinti“

Jaunimo teatrą lapkričio 10, 11 dienomis sudrebins režisieriaus Vido Bareikio spektaklis „Kovos klubas“, kuriame trijose skirtingose erdvėse per keturiasdešimt aktorių, gyvai grojant muzikos grupei, spręs kartų konfliktą. „No Theatre“ teatro judėjimo nariai įsitikinę, kad šis drąsus ir neeilinis spektaklis pakeis Jaunimo teatro reputaciją.
Ainis Storpirštis
Ainis Storpirštis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man labai svarbi erdvė, todėl „Kovos klubas“ neatsitiktinai atsidūrė Jaunimo teatre. Praėjusiame sezone Jaunimo teatras buvo dažnai kritikuojamas kaip nusivažiavęs, susidarė nuomonė, kad tai – negera vieta gimti spektakliams. Tada aš pagalvojau, kodėl spektaklio „Kovos klubas“ nepadaryti  šioje, neva blogoje, vietoje, – šypsodamasis pasakojo režisierius V.Bareikis. – Spektaklio pagrindinė tema – kartų konfliktas, todėl norėjosi visą legendinio Lietuvos teatro erdvę pakratyti gerąja to žodžio prasme.“

Nuo rugpjūčio repetuojamas spektaklis „Kovos klubas“ žiūrovus pirmiausia pakvies į Jaunimo teatro kiemelį, kuriame įvyks dramatiška šio spektaklio įžanga ir pabaiga. Vėliau veiksmas persikels į teatro Didžiąją ir Mažąją sales.

VIDEO: Jaunimo teatro ir „No Theatre" spektaklio „Kovos klubas" įžanga

„Vienas Jaunimo teatro aktorius pastebėjo, kad labai konceptualu, jog vyresnieji Jaunimo teatro aktoriai Mažojoje salėje vaidina psichologinės tarpusavio pagalbos grupę, o jaunieji artistai įsiveržia į didžiąją sceną“, – juokėsi „No Theatre“ lyderis.

Amerikiečių rašytojo Chucko Palahniuko romaną „Kovos klubas“ išgarsino pagal jį sukurta „Oskarui“ nominuota kino juosta, kurioje vaidino Holivudo žvaigždės Bradas Pittas, Edwardas Nortonas ir kitos.

„Kuriant šį spektaklį, iš pradžių slėgė didelis filmo štampas, vieni klausė, kas vaidins Bradą Pittą, kiti – kas Edwardą Nortoną. Tačiau, dalyvaudami festivalyje Vokietijoje, mes perskaitėme knygą ir padėjome ją į šalį. Mums svarbiausia tapo bendromis jėgomis sukurti savo kovos klubą, kad tai nebūtų filmo ar knygos ekranizacija“, – tikino režisierius. Jis pridūrė, kad, sprendžiant iš repeticijų, jau susikūrė savas ir visoms kartoms aktualus kovos klubas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vido Bareikio režisuojamo spektaklio Kovos klubas pristatymas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vido Bareikio režisuojamo spektaklio „Kovos klubas“ pristatymas

Pagrindinius vaidmenis spektaklyje kuria „No Theatre“ aktoriai Ainis Storpirštis, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius, Elzė Gudavičiūtė, Agnė Kaktaitė. Spektaklio idėja taip pat užsidegę ir Jaunimo teatro aktoriai Antanas Šurna, Gediminas Storpirštis, Aleksas Kazanavičius, Sergejus Ivanovas ir kiti. Masinėse scenose režisierius pakvietė vaidinti dar dvidešimt vyrų, jei sutiko spektaklyje dalyvauti savanoriškais pagrindais.

„Man norėjosi paklausti savęs ir kitų, ar šioje šalyje, iš kurios, sakoma, visi jauni žmonės emigruoja, įmanoma rasti entuziastingų vyrų, kurie norėtų dalyvauti spektaklyje be atlygio ir kartu pasiekti rezultatą. Ačiū Dievui, atsirado dvidešimt vyrų, kurie, manau, bus ne tik mano, bet ir žiūrovų favoritai. Iš jų spinduliuoja kovos klubo dvasia“, – tikino menininkas, brutalios agresijos kovos scenas sugalvojęs interpretuoti trankios gyvos muzikos koncertu. Spektaklyje gyvai gros grupė „Sheep got waxed“, o jau gruodį planuojama įrašyti ir spektaklio „Kovos klubas“ garso takelį.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Vidas Bareikis
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vidas Bareikis

Vieną pagrindinių vaidmenų „Kovos klube“ kurs ir grupės „G&G Sindikatas“ lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras, kuris be svarstymų sutiko įkūnyti Didįjį Bobą – pagrindinio veikėjo ramstį.

„Gabrielius suprato, kad jam reikės vaidinti vaikiną, kuriam pašalintos sėklidės, po chemikalų vartojimo išaugusios krūtys, bet vos pasiūlius, pasakė: „Dalyvauju“. O kai jie su Ainiumi apsikabino, supratome, kad pagrindinis veikėjas Svaro glėbyje tikrai ras ramybę“, – pasirinkimu džiaugėsi spektaklio kūrėjas.

„Spektaklis bus geras – nenoriu intriguoti tuo, kas jau pačiame pavadinime turi intrigą. Aš net negaliu neįsivaizduoti, kad žiūrovai būtų nusivylę – manau, jie bus įkvėpti ir net sujaudinti“, – nedaugiažodžiavo A.Storpirštis, kviesdamas žiūrovus ateiti į premjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas