Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Darbą pradeda naujasis Vilniaus teatro „Lėlė“ vadovas Paulius Tamolė

Šiandien, rugsėjo 3 dieną, pareigas pradėjo eiti naujasis Vilniaus teatro „Lėlė“ vadovas Paulius Tamolė. Teatro kolektyvui jį pristatė kultūros ministras Simonas Kairys, rašoma Kultūros ministerijos pranešime spaudai.
Paulius Tamolė
Paulius Tamolė / Gintarės Grigėnaitės nuotr.

Ministras kartu su viceministre Daina Urbanavičiene pirmiausia padėkojo kadenciją baigusiam teatro vadovui Vilmantui Juškėnui už ilgametį inovatyvų vadybinį darbą, sėkmingą lėlių ir objektų teatro populiarinimą Lietuvoje ir praplėstus tarptautinio bendradarbiavimo horizontus, už teatro kūrybinio palikimo puoselėjimą „Gyvajame lėlių muziejuje“ ir indėlį sudarant sąlygas teatrui pelnyti aukščiausius scenos meno apdovanojimus.

Kultūros ministras naujajam Vilniaus teatro „Lėlė“ vadovui linkėjo ne tik sėkmingai dirbti su visa teatro komanda, bet ir matyti kultūros lauką už šios įstaigos ribų.

„Linkiu naujų formų paieškų, įspūdingų scenos kūrinių, sėkmingų premjerų, pristatant šio savito ir gilias tradicijas turinčio žanro spektaklius Lietuvoje ir užsienyje. Tegul Jūsų vadovavimas padeda išlaikyti teatro unikalumą ir žavesį, pritraukti naujas auditorijas. Taip pat linkiu sėkmingai bendradarbiauti ir su kitomis scenos meno, kultūros įstaigomis – tiek su nacionalinėmis, valstybinėmis, tiek ir nevyriausybinėmis organizacijomis“, – linkėjo kultūros ministras.

P.Tamolė laimėjo Kultūros ministerijos liepos mėnesį organizuotą konkursą vadovauti šiam teatrui.

P.Tamolė nuo 2017 metų dirbo Lietuvos nacionaliniame dramos teatre partnerysčių ir edukacinių projektų vadybininku, anksčiau šiame teatre kūrė ir atliko įvairius vaidmenis. Kaip aktorius jis 2014 m. įvertintas „Auksiniu scenos kryžiumi“ metų scenos reiškinio nominacijoje už spektaklį „Contemporary?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas