Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daugiau nei teatras“: numirėlį suvaidinęs teatro garso režisierius

Daugiau nei keturis dešimtmečius Klaipėdos dramos teatre garso režisieriumi dirbantis Sigitas Račkauskas su šypsena prisimena ir du kartus, kai teko išbandyti ir aktoriaus amplua. Laidoje „Daugiau nei teatras“ režisierius papasakos, kaip keitėsi technika jo darbe ir koks svarbus spektaklyje garsas.

Teatro duris S.Račkauskas, susiklosčius palankioms aplinkybėms, pravėrė 1980-aisiais. Pirmasis įspūdis buvęs ne koks: S.Račkauskas įsidarbino apšvietėju, buvo sudėtinga suprasti darbo valandas. Atėjęs iš darbovietės, kur tekdavo dirbti iki 17 val., vyriškis sunkiai jaukinosi mintį, kad kartais teks dirbti kelias valandas dieną ir vėl ateiti vakare, savaitgalį.

Tačiau ilgainiui S.Račkauskas tapo teatro bendruomenės nariu, nuo garso režisieriaus padėjėjo pats tapo režisieriumi.

Laidos „Daugiau nei teatras“ herojus prisimins kaip keitėsi teatro aparatūrą, kokį stresą kėlė juostinės kasetės, kaip kartais rankomis tekdavo susukti kilometro ilgio juostą.

S.Račkauskas prisiminė ir gastroles, į kurias su visa aparatūra, išsiruošdavo mėnesiui. Kartą važiuodami į Rietavą, Klaipėdos dramos teatro komanda pamiršo pasiimti aktorių V. Anužį. Spektaklyje jis turėjo atlikti epizodinį milicininko vaidmenį. Neliko nieko kito, kaip įkalbėti suvaidinti garso režisierių. Jaudulio, anos S.Račkausko, būta daugiau nei dirbant prie pulto.

Vėliau S.Račkauskui dar kartą teko suvaidinti, tik jau numirėlį.

„Daugiau nei teatras“ – tai Klaipėdos dramos teatro kūrėjų laidų ciklas, supažindinantis su teatro žmonėmis, kurie neretai žiūrovams nematomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas