Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daugiau nei teatras“: pažintis su Klaipėdos dramos teatro siuvėja

Klaipėdos dramos teatro kūrėjų komanda pristato antrąjį laidos „Daugiau nei teatras“ sezoną. Pirmoji laida nukels į ketvirtąjį teatro aukštą, kur veikia siuvykla. „Daugiau nei teatras“ kūrėjai kalbina kostiumus aktoriams kuriančią siuvėją Loretą Paugienę.

S.Paugienė teatre pradėjo dirbti teatre, kai Klaipėdos dramos teatro komanda ruošėsi grįžti po rekonstrukcijos į savuosius namus Teatro aikštėje. Tuo metu buvo ruošiamasi premjeriniam spektakliui „Karalienė Luizė“.

Per kelerius metus siuvėja sukaupė ne menką patirtį dirbdama su aktoriais, dailininkais. Kas kartą siuvėjoms tenka nemenka užduotis, kai tenka įgyvendinti dailininkų sumanymus.

„Kai mes dirbame, siuvame, susiduriame su daugybę žmonių: aktoriais, dailininkais, scenografais. Labai įdomus darbas“, – teigė laidos viešnia.
Ji prisiminė „Kalės vaikus“, kur kostiumai kurti iš popieriaus. Tada dailininkai bijojo, kad kostiumai bus vienkartiniai. Tačiau paaiškėjo, kad viskas įmanoma – kostiumai jau tarnauja jau dvejus metus.

Būna, kai dailininkų idėjos reikalauja ypatingų kūrybinių gebėjimų: kai kurie audiniai nepasiduoda siuvimo mašinoms.

Siuvėjos, stebėdamos spektaklius, neretai jaudinasi netgi labiau nei aktoriai. Baiminamasi, kad drabužis bet kurią akimirką gali plyšti. Apie kuriozus L.Paugienė ir papasakos laidoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas