Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„No theatre“ judėjimas skambins Moldavijos žiūrovams

Teatro judėjimas „No theatre“ savo antrąjį sezoną baigia gastrolėmis Moldavijos sostinėje Kišiniove, kur tarptautiniame A.P.Čechovo festivalyje „Jaunosios teatro režisūros forumas“ bus parodytas spektaklis „Telefonų knyga“.
„No theatre“
„No theatre“ / Kamilės Žičkytės nuotr.

Lietuvoje puikiai įvertintas bei praėjusiais metais internetinio portalo Menufaktura.lt  „sezono vinimi“ paskelbtas režisieriaus V.Bareikio spektaklis pirmą kartą turės progą užmegzti telefoninį ryšį su kitos šalies publika. Šį kartą  aktoriai klausimus apie teatrą užduos atsitiktiniams pašnekovams iš Kišiniovo telefonų knygos. Todėl visa komanda su nekantrumu laukia galimybės ne tik pasitikrinti savo rusų arba moldavų kalbos žinias, bet ir pamatyti, kaip spektaklį priims šios  nedažnai linksniuojamos šalies publika.

Festivalyje taip pat lankysis perspektyviausi jauno teatro kūrėjai iš Armėnijos, Gruzijos, Baltarusijos, Ukrainos, Kirgizijos bei pripažinti Rusų režisieriai (M.Gacalov, V.A.Ryžakov ir kiti).

„Sezono pradžioje užsibrėžėme tikslą – ne tik sukurti naują premjerą, bet ir pristatyti savo spektaklius užsienio publikai. Džiugu, kad tiek spektaklis „No concert“, tiek „Telefonų knyga“ jau nukeliavo į kelis festivalius ir buvo sutikti labai šiltai. Tikiuosi, kad toliau -  mūsų naujausio darbo, „Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“, eilė. Jo „palaikytojams“ galiu atskleisti džiugią žinią. Po trijų premjerų sulaukėme tikrai labai daug palaikymo ir paskatinimo „nenumarinti“ šio darbo. Todėl trečiąjį sezoną „No theatre“ pradės dar trimis „Mr.Fluxus“ arba „Šarlatanai?“ premjeromis, kurių viena jau yra įtrauktą į tarptautinio festivalio „Sirenos“ programą, – džiaugėsi teatro judėjimo „No theatre“ įkūrėjas V.Bareikis. – Į rugsėjo gale vykstančius spektaklius kviečiu visus, kuriems šis projektas pasirodė įdomus, o dar labiau – tuos, kurie neseniai pačius mus apšaukė šarlatanais, ir vos spaudoje perskaitę žodį š..., ėmė dalintis savo pastebėjimais apie net nematytą spektaklį.“

Po kelionės į Moldovą Shmule's Young'o premija bei „Auksiniu scenos kryžiumi“ šiemet įvertinti „No theatre“ nariai liepos mėnesį žada skirti atostogoms, o rugpjūtį – tęsti naujausios, dar šiemet numatomos premjeros repeticijas, kurias jau pradėjo viešėdami Vokietijos „Transeuropa“ festivalyje. Pavartęs „Telefonų knygą“ bei išstudijavęs nešvarius Fluxus vandenis, režisierius V.Bareikis dar neatskleidžia, kur toliau judės „No theatre“. Kol kas aišku tai, kad būsimo spektaklio pavadinime bus žodis „klubas“, o spektaklis bus kuriamas bendradarbiaujant su kitu „jaunu“ Lietuvos teatru.

Teatro naujienas galite sekti „No theatre“ Facebook profilyje: http://www.facebook.com/notheatre

VIDEO: "MR.FLUXUS arba ŠARLATANAI?" Teatro judėjimas "No theatre"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas