Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Grupės „Jama&W“ narys Arūnas W Blažys kuria muziką teatro spektakliui

Muzikantas Arūnas W Blažys, gerai žinomas kaip grupės „Jama & W“ vienas įkūrėjų ir narys, sulaukė netikėto pasiūlymo – sukurti muzikinį spektaklio apipavidalinimą.
Arūnas Blažys
Arūnas Blažys / Nacionalinio Kauno dramos teatro nuotr.

Sukurti muziką spektakliui jį pakvietė režisierė Eglė Kižaitė, statanti spektaklį „Lė-kiau–lė–kiau“ pagal Daivos Čepauskaitės pjesę.

„Man patinka lietuviškas repas, o ypač „Jama & W“ intelektualūs tekstai ir grupės atliekama muzika, jų gyva improvizacija, instrumentuotė. Su Roku Jama ir Arūnu W jau esame aptarę kelis teatro projektus anksčiau. O dabar dirbame su Arūnu.

Jis puikia jaučia partnerį, stilių, o tai yra labai reikalinga teatre ir pasiteisina“, – apie kompozitoriaus pasirinkimą sako Eglė Kižaitė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eglė Kižaitė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Eglė Kižaitė

Spektaklyje pagrindiniai veikėjai yra paaugliai ir atskleidžiamos jiems aktualios ir netgi skaudžios temos, tokios kaip maištas, patyčios, meilė, keblūs santykiai su bendraamžiais ir tėvais, socialinės medijos ir, žinoma, savęs paieškos. Išgirdęs klausimą, ar prisimena save paauglystėje ir ar jam pačiam teko susidurti su dabar itin dažna patyčių tema, muzikantas sako: „Augau rajone, kur teko kiekvienam pakovoti už save. Mokykloje nuo patyčių kentėdavo silpnesni, bet kartais jos paliesdavo visus, tiesiogiai arba už nugarų.“

Artėjant premjerai Arūnas dėlioja paskutinius akcentus. Paklaustas, ar spektaklio garso takelyje bandys atliepti paauglių muzikinį skonį, Arūnas sako: „Be abejonės, reikia atkreipti dėmesį ir į paauglių klausomą muziką. Taip jiems muzika padės geriau suvokti situacijas, pridės jaukumo. Stilius bus įvairus – psichodelika, šokių muzika, pop, įvairūs buities garsai.“

Artūro Bulotos nuotr./Nacionaliniame Kauno dramos teatre – spektaklio paaugliams „Lė-kiau-lė-kiau“ premjera.
Artūro Bulotos nuotr./Nacionaliniame Kauno dramos teatre – spektaklio paaugliams „Lė-kiau-lė-kiau“ premjera.

Įvairaus stiliaus muziką atliekančiam Arūnui W Blažiui teatras nėra svetimas – vaikinas dirba Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro artistu, dalyvauja įvairiose operose. Taip pat kartu su visa grupe dalyvavo šiemetiniame „Auksinių scenos kryžių 2017“ renginyje.

Spektaklio „Lė-kiau-lė-kiau“ premjera Nacionaliniame Kauno dramos teatre – balandžio 12, 13 ir 29 d.

Apie grupę:

Albumai: „Gilumon“ (2014), „Iš ateities“ (2016), „A Fistful of Light“ (2016).

2015 m. M.A.M.A. apdovanojimuose išrinkta geriausia metų hiphopo grupe.

Muzikinis stilius – hiphopo, funk, roko, džiazo ir reggae ir kito stiliaus muzika. Grupės pagrindu išlieka improvizacija eilėmis čia ir dabar (freestyle).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas