Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo teatras rudenį žiūrovams pristatys dvi premjeras

Valstybinis jaunimo teatras rudenį žada dvi premjeras, iš kurių viena – jauno režisieriaus, teatro judėjimo „No theatre“ lyderio Vido Bareikio pastatymas pagal populiarų amerikiečių rašytojo Chucko Palahniuko romaną „Kovos klubas“.
Vidas Bareikis
Vidas Bareikis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Premjera turėtų būti pristatyta lapkričio 10 dieną, BNS sakė Jaunimo teatro literatūrinės dalies vedėja Gintė Pranckūnaitė.

„Ten vaidina ir „No theatre“, ir Jaunimo teatro aktoriai – sujungiamos dviejų teatrų pajėgos. Jau dabar vyksta repeticijos, veiksmas turėtų vykti keliose scenose, gyva muzika, 40 statistų – darėme didelę atranką, buvo didelis pasiruošimas šiam spektakliui“, – pasakojo ji.

Rugsėjo pabaigoje Jaunimo teatro scenoje žiūrovai išvys kitą premjerinį spektaklį – Arvydo Lebeliūno „Gupelę“ pagal šiuolaikinio rusų dramaturgo Vasilijaus Sigarevo pjesę. Spektaklyje vieną iš trijų vaidmenų kurs viena ryškiausių teatro aktorių vadinama Aldona Bendoriūtė.

„A.Bendoriūtė šiais metais švenčia savo 40-metį, apvalią, gražią sukaktį, ir, galima sakyti, jau pasiekė savo kūrybinę brandą. Šis vaidmuo, manau, atskleis visus jos sugebėjimus, talentą“, – teigė G.Pranckūnaitė.

Kitąmet naują spektaklį teatre turėtų statyti dar vienas jaunas režisierius Tadas Montrimas.

„Teatras visuomet bando išlaikyti balansą tarp klasikinės, šiuolaikinės dramaturgijos ir jaunų režisierių. Šiemet ir V.Bareikis ateina, ir T.Montrimas. Duodame jaunimui galimybę išbandyti save profesionalioje scenoje ir duodame jiems profesionalius aktorius“, – aiškino teatro literatūrinės dalies vedėja.

Pasak G.Pranckūnaitės, dar viena naujovė Jaunimo teatre – edukacinis projektas vaikams, kurį sumanė aktorė Aušra Pukelytė.

„Į jaunus žiūrovus orientuotas projektas supažindins vaikus su teatro vidine struktūra, parodys, kaip grimuojasi aktoriai, kaip derinamas apšvietimas, kaip dirba „garsistai“. Vaikai ir spektaklį pamato, ir patys gali dalyvauti, bandyti, grimuotis, žiūrėti, kaip veikia šviesos“, – pasakojo ji.

Valstybinis jaunimo teatras įsteigtas 1965 metų sausio 29 dieną Lietuvos kultūros ministerijos įsakymu. Iš pradžių jis vadintas Jaunojo žiūrovo teatru, o valstybinio jaunimo teatro vardą įgijo 1965 metų gruodžio 17 dieną. Pirmoji premjera W.Shakespeareo „Romeo ir Džuljeta“ (rež. Aurelija Ragauskaitė) įvyko 1966 metų gegužės 27 dieną – tai oficialus Valstybinio jaunimo teatro gimtadienis.

Jaunimo teatro misija buvo patenkinti jaunųjų žiūrovų poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas