Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Gudmonaitės kartu su negalios paliestais aktoriais sukurtas spektaklis „Šventė“ pristatomas Paryžiuje ir Lione

Vasario mėnesį K.Gudmonaitės spektaklis „Šventė“ buvo sėkmingai pristatytas Paryžiuje surengtame festivalyje „Everybody“. Praėjus kiek daugiau nei pusmečiui režisierė ir aktoriai sugrįžta į Prancūziją – šį kartą laukia pasirodymai viename pagrindinių Paryžiaus teatrų „Théâtre de la Ville“ ir Lione rengiamame tarptautiniame festivalyje „Sens Interdits“, rašoma Oskaro Koršunovo teatro pranešime spaudai.
Scena iš spektaklio „Šventė“
Scena iš spektaklio „Šventė“ / D. Matvejev nuotr.

„Théâtre de la Ville“ – tai vieną giliausių ir spalvingiausių istorijų turintis Paryžiaus teatras, XX a. pradžioje buvęs neatsiejamas nuo legendinės aktorės Sarah Bernhardt, o šiandien tapęs vaidybos ir šokio aikštele patiems moderniausiems kūrybiniams ieškojimams. Čia kūrė tokie menininkai, kaip Pina Bausch, Jan Fabre, Merce Cunningham, Robertas Willsonas, Thomas Ostermeieris ir kiti.

„Šventės“ pristatymas Paryžiaus „Théâtre de la Ville“ spalio 12 d. – tai programos „Focus Lituanie“ dalis. Jos metu šio teatro erdvėse bus pristatyta apie 40 spektaklių iš Lietuvos.

Suvaidinus du spektaklius Paryžiuje, „Šventės“ trupė iš karto keliaus į Lioną. Spalio 15-16 d. jų lauks dar du spektakliai, šį kartą – tarptautinio festivalio „Sens Interdits“ programoje.

Nuo 2009 m. gyvuojantis festivalis „Sens Interdits“ kviečia menininkus iš įvairiausių šio nuolat besikeičiančio pasaulio kraštų. Čia scena tampa laisvės erdve, kurioje nėra jokių tabu. Kiekvienų metų programoje rengėjai akcentuoja tris pagrindines temas – tai atmintis, tapatybė ir pasipriešinimas. Praėjusių metų festivalio statistikoje – 44 spektakliai, 27 „off stage“ renginiai ir 11000 žiūrovų.

Šių metų „Sens Interdits“ šūkis – „nugriaukime sienas“. Tai sienos, skiriančios skirtingas kartas, tylos sienos, sienos tarp „normalumo“ ir išskirtinumo. Festivalio organizatoriai kvies išdrįsti nugriauti šias sienas ir žvilgtelti, kas slypi anapus jų. Programoje – trupės iš Prancūzijos, Vengrijos, Vokietijos, Argentinos, Belgijos, Ruandos, Lenkijos ir Lietuvos.

„Šventė“ – tai K.Gudmonaitės spektaklis, sukurtas OKT/Vilniaus miesto teatre. Jame vaidina skirtingų negalių paliesti žmonės. Kiekvienas jų atsiveria publikai ir pasakoja savo asmeninę istoriją, kad ir kokia jautri ji bebūtų. Itin iškalbingas statistinis faktas, jog neįgalieji Lietuvoje sudaro apie 9% visų gyventojų, tačiau dauguma negalios neturinčių asmenų apklausos metu drąsiai teigia, kad neįgalių asmenų Lietuvoje apskritai nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas