Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo salės to dar nematė: ant stalų – pusnuogės šokėjos

Teismo salės matė daug istorijų, sukrečiančių, šiurpių ir liūdnų, tačiau tokio šou čia dar nebuvo. Klaipėdos apygardos teismo salėje trečiadienio pavakarę liejosi muzika ir ant stalų šoko bei dainavo žavingos damos, o jiems pritarė skrybėliuoti, teisiamųjų suoluose susėdę džentelmenai. Taip neįprastai Klaipėdoje pristatytas miuziklas „Čikaga“, kurio premjera jau kitą savaitę ir bilietų į „Švyturio“ areną nebeliko.

Miuziklas „Čikaga“ yra vienas populiariausių pasaulyje pastatytų miuziklų, rodomų jau keletą dešimtmečių ir vis dar sukviečiančių pilnas sales.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas neslėpė, jog pradėjęs dirbti čia šalia operų ir šokio spektaklių matė miuziklų pastatymus, kurių plėtojimas Lietuvoje vyksta gana lėtai.

„Norėjosi matyti ryškiausius darbus, ryškiausius kūrėjus per ateinančius 2-3 metus parodyti eilę žymių, klasika tapusių miuziklų, – sakė J.Sakalauskas. – Kodėl „Čikaga“? Nes ieškant žinomų miuziklų, tai antras sąraše daugiausiai kartų parodytas miuziklas visame pasaulyje, pasiteisinęs, radęs savo žiūrovą, mėgstamas dėl laiko ir stilistikos. Norėjome paimti kažką pažįstamo, per ką trupė gali augti, o publiką galima auginti miuziklo žanre. Tai geras pasirinkimas, nors labai sudėtingas spektaklis, kad būtų Lietuvoje nebuvo lengva pasiekti, tiek dėl finansų, tiek dėl licensijos“.

VIDEO: Teismo salėje – miuziklo „Čikaga” pristatymas

Pastatyti šį miuziklą prireikė nemenkų pastangų. Gauti licenciją šiam miuziklui buvo tikras iššūkis. Anot teatro vadovo J.Sakalausko, agentūra pradžioje nė nenorėjo palaikyti kontakto, neatsiliepė į skambučius, į Rytų ir Šiaurės šalis žiūrima su nepasitikėjimu ir abejojama jų galimybėmis laikytis aukštų standartų. Daug darbo derybose įdėjo muzikos vadovas D.Barnesas.

Be šių iššūkių, Klaipėdoje teko ieškoti saksofoninkų, mandalomis grojančių muzikantų, mat orkestro sudėtyje tokiais instrumentais negrojama. Džiazo miestas nepavedė ir prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro prisijungė vietos muzikantai.

„Galėtume tapti Lietuvos miuziklų sostine“, – linkėjo teatro vadovas J.Sakalauskas, vildamasis, jog didžiulės investicijos į šį spektaklį duos puikių rezultatų. Miuziklo „Čikaga“ licencija yra itin brangi, kol kas teatras yra įsigijęs licencijas septyniems kartams. Skaičiuojama, jog miuziklo pastatymo išlaidos sieks apie 200 tūkstančių eurų.

Miuziklą stato įspūdinga komanda. Muzikos vadovas – Derekas Barnesas, spektaklio režisierė – Rūta Bunikytė, chroreografė Inga Briazkalovaitė. Pagrindinius vaidmenis premjeroje atliks Beata Ignatavičiūtė ir Gabrielė Bielskytė. Kostiumų dailininkas – įvaizdžio namai „House of Kikimara“.

Pritaikė arenai

Anot muzikos vadovo Dereko Barneso, miuziklo „Čikaga“ muzika yra kerinti ir žiūrovai turės galimybę išvysti nuostabų kūrinį.

„Iššūkis Klaipėdai, kad tai teatrui skirtas kūrinys, o mes jį parodysime arenoje, tačiau mums tai labai labai puikiai pavyko, tai bus tiesiog fantastiška“, – žadėjo muzikos vadovas, negailėjęs pagyrų aukšto lygio Lietuvos atlikėjams.

Pasak režisierės R.Bunikytės, statyti miuziklą „Čikaga“ buvo viso teatro teisingas sprendimas. Šiame miuzikle bus galima išvysti labai daug atlikėjų iš visos Lietuvos, kurie buvo pasirinkti per atrankas. Tai Vaidas Baumila, Oneida Kunsunga, Kristina Jatautaitė, Edita Bodrovaitė ir kt. Kad gimtų šis miuziklas komanda įdėjo daug „juodo, didelio darbo“.

„Atlikėjai parodys labai gražius vaidmenis, atliks gražią muziką. Pasieksime tai, ką vadiname geriausia su tuo, ką mes turime, – pasakojo režisierė. – Turime pažvelgti į „Čikagą“ per šių dienų prizmę, laikmetis bus stilizuotas, siekiame visko, ką galime geriausio. Komanda parodys karštą, aistringą miuziklą. Bus daug grožio, daug moterų, seksualių moterų, kriminalinės istorijos. Tai graži satyra teisingumui“.

„Čikagos“ premjera Klaipėdoje jau gruodžio 7 dieną, tačiau 2 000 bilietų iššluota. Šį miuziklą gruodį bus galima išvysti ir Kaune bei Šiauliuose, o sausį – Klaipėdos Žvejų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant