Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų vaikams personažai marmiai ropščiasi į teatro sceną

Lietuvos vaikų pamilti paslaptingieji marmiai iš knygų serijos mažiesiems jau netrukus džiugins ne tik knygų puslapiuose, bet ir teatro scenoje. Spalio 14 d. „Menų spaustuvėje“, Vilniuje, įvyks išskirtinė spektaklio visai šeimai „Marmiai“ premjera, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Marmiai
Marmiai / „Vėjų teatro“ vizualas

Spektaklis pastatytas remiantis dvynių Indrės Pavilonytės ir Martyno Pavilonio sukurta knyga vaikams „Marmiai: Olis ir dažų kibirėlis“, kuri mažus ir didelius skaitytojus sužavėjo kerinčiomis iliustracijomis, nukeliančiomis į mėnesienos apšviestą paslaptingą girią, ir įkvepiančia istorija apie drąsą būti kitokiu.

Jautrus savęs pažinimo ir priėmimo pasakojimas bus plėtojamas ir profesionalaus teatro vaikams „Vėjų teatras“ pastatytame spektaklyje. Jo kūrėjai gvildena savito, autentiško žmogaus temą. Spektaklio režisierius ir kompozitorius Gabrielius Zapalskis kartu su aktoriumi Danu Kamarausku ieško būdų su vaikais kalbėti apie individualumą, apie tai, kad visi esame skirtingi ir tai – mūsų stiprybė. Spektakliu siekiama ugdyti vaikų empatiją, gebėjimą priimti ir toleruoti kitokius. Šios temos aktualios ne tik vaikams, bet ir tėvams, mokytojams – svarbu suprasti vaiko natūralų unikalumą, jį priimti bei skatinti.

Asmeninio archyvo nuotr./Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis
Asmeninio archyvo nuotr./Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis

Ypatingas dėmesys spektaklyje skiriamas ne tik įtraukiančiai istorijai, bet ir muzikai, vizualiniam pateikimui. Todėl jautrų pasakojimą lydi užburiančios knygos iliustracijų projekcijos ir į kitą erdvę nukeliančios muzikinės kompozicijos, kuriose savo istoriją apie šeimą, Martvudo girią, dažus, lietų ir netikėtą pažintį apdainuoja pagrindinis personažas Olis.

„Labai smagu, kad mūsų sukurtam herojui – mielajam marmiui Oliui, tapo ankšta knygos puslapiuose ir nuo šiol jį bus galima sutikti teatre. Patys nekantraujame pamatyti galutinį rezultatą ir džiaugiamės, kad nuo šiol marmius pažinti galės ne tik knygų mylėtojai, bet ir teatro gerbėjai“, – pasakoja knygos autoriai Indrė ir Martynas Paviloniai.

Naujuoju spektkaliu džiaugiasi ir „Vėjų teatro“ įkūrėja Eglė Kižaitė: „Marmių pristatymas iškart atitiko mūsų teatro kelūs esminius bruožus – tai didelis dėmesys muzikai ir jaunų, labai įdomių lietuvių autorių kūrinys vaikams. Mylim muziką ir gerą literatūrą, o viso to harmonija teatre yra puiki dovana mūsų žiūrovams. Su didžiuliu nekantrumu laukiu šios jaukios premjeros.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas