Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos teatro sąjunga apdovanojo tinklalapio www.menufaktura.lt redaktorių Vaidą Jauniškį

Lietuvos teatro sąjunga neseniai apdovanojusi „Aktorių duetų konkurso“ laureatus, 2012 metus užbaigia dar viena svarbia tradicija.
Teatro kritiko, internetinio leidinio „Menų faktūra“ redaktoriaus V.Jauniškio teigimu, visuomenei turi būti aiškiai įvardyta ne tik tai, kokiomis nuostatomis vadovaujantis skiriamas teatro vadovas, bet ir tai, pagal kokius kriterijus bus vertinama teatro veikla.
Teatro kritiko, internetinio leidinio „Menų faktūra“ redaktorius V.Jauniškis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo 2009 m. pinigine premija apdovanojami teatrologai ar muzikologai už iškiliausią metų publikaciją arba kitą reikšmingą veiklą.

Šiais metais prizas skiriamas tinklalapio www.menufaktura.lt redaktoriui, teatrologui Vaidui Jauniškiui.

3 000 Lt premija įteikiama Vaidui Jauniškiui už internetinės teatro bendruomenės formavimą bei publikacijų apie scenos meno populiarinimą ir sklaidą.

2005 m. startavusi internetinė svetainė www.menufaktura.lt yra skirta scenos menų žiūrovams, kritikams, teatro žmonėms ir tiesiog besidomintiems kultūra piliečiams.

Menų faktūrą rengia ir jai padeda scenos menų profesionalai – teatro kritikai, kultūros žurnalistai, vadybininkai. Svetainėje pateikiamos scenos kūrėjų biografijos, spektaklių programėlės, recenzijos, Lietuvos ir užsienio teatrų adresai.

Tai – didžiausia skaitmeninė Lietuvos teatro duomenų bazė internete.

Šiuo apdovanojimu norima atkreipti dėmesį į profesionalių recenzijų ir naujienų apie teatrinius reiškinius ir įvykius Lietuvoje platinimo svarbą.

Lietuvos teatros sąjunga 2009 m. šia premija apdovanojo teatrologus – Klaipėdos universiteto doc.dr. Petrą Bielskį ir doc.dr. Aleksandrą Guobį. 2010 m. už metų veiklą įvertinta teatrologė Jūratė Grigaitienė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas