Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Meninė sintezė: spalvingas ir performatyvus šokio koncertas bei spektaklis

Unikalus ir performatyvus Agnės Kavaliauskaitės šokių studijos koncertas vainikavo visą nuostabiai spalvingą ir menišką studijos šokio sezoną.
Meninė sintezė: spalvingas ir performatyvus šokio koncertas bei spektaklis
Meninė sintezė: spalvingas ir performatyvus šokio koncertas bei spektaklis / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

Šiais metais šokių studija sukūrė du performatyvius pasirodymus. Tai teatralizuotas spektaklis mažiesiems „Obuoliu sodas“ bei baigiamasis šokio sezono koncertas - „Menas kuris sujungia.“

Spektaklio mažiesiems „Obuolių sodas“ koncepcija - jog mažieji šokėjai keliauja magiško pasaulio takeliais obuolių sodo link. Kartu dalyvauja tėveliai ir dvi obuolių sodo fėjos.

Tai magiškai kelionė atradimų kupiname pasaulyje.

(šoko 3 - 5 metų vaikai)

Savo šokiais apjungėme temą - nesvarbu koks tai meno žanras, meno kryptys gali susijungti ir sujungti kuriančius žmones.

„Meno, kuris sujungia“ idėja - tapome kultūros, draugystės ir patirčių paveikslą visi kartu. Savo šokiais apjungėme temą - nesvarbu koks tai meno žanras, meno kryptys gali susijungti ir sujungti kuriančius žmones.

Savo šokio pasirodymuose mažosios balerinos „tapė paveikslą“ kvietė prisijungti ir žiūrovus - savo tėvelius, draugus, artimuosius.

(šoko 3,5 - 10 metų vaikai)

Tai buvo kvapą gniaužiančios akimirkos bei patyrimas, jog esame mene visi kartu. Apie 120 vaikų bei 300 tėvelių ir svečių tapo ne tik žiūrovais, bet ir performanco dalimi.

Šiam meniniam įvykiui, performancui buvo apjungtos gausios menininkų, šokėjų, artistų pajėgos. Performance dalyvavo šokio bei baleto artistai, menininkas tapytojas Eigirdas Scinskas, LNOBT baleto solistė Kristina Gudžiūnaitė, atlikėjas Tomas Legenzovas. Foto menininkai Gabrielius Jauniškis bei Malvina Sketrytė taip pat prisidėjo prie idėjos įgyvendinimo.

Studijos įkūrėja Agnė Kavaliauskaitė vaikų edukacijos baruose toliau rodo pavyzdį ir skleidžia žinutę apie kultūros svarbą vaikams ir jų tėveliams: „ Jusdami meno aurą, būdami kartu tiek klasikinio tiek šiuolaikinio meno kontekste galime išugdyti visapusiškas, kūrybiškas ir drąsias asmenybes“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas